Filodegsknyten med stilton och fikon samt rödlöks- och spenatsallad

Betyg (1-5):
3.2 (30 betyg)

Smakrika ostpaket med sötbakad frukt blir så gott när den gräddiga konsistensen bryter mot det frasiga. En prima förrätt eller extra lyxig picknickmat.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 ark filodeg
  • 200 g riven stiltonost
  • 1 dl hackade torkade fikon
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 ägg
  • Rödlöks- och spenatsallad:
  • 2 finhackade rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g spenat

Gör så här

  1. Bred ut filodegsarken. Skär dem på bredden i cirka 15 centimeter breda remsor. Förvara remsorna under en fuktig handduk tills du skall använda dem så torkar de inte ut.
  2. Lägg en klick stilton, 2 teskedar fikon och lite rosmarin på varje remsa. Vik ihop till ett tätt knyte, antingen som trekanter eller som rullar. Pensla knytena med ägg och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 5-10 minuter, eller tills knytena fått fin färg.
  3. Stek rödlöken i smör utan att den tar färg, tillsätt sirap och vinäger. Salta och peppra, vänd hastigt ner spenaten och låt den bara bli varm, alternativt stek spenaten separat i lite olivolja. Fördela den varma rödlöks- och spenatsalladen på tallrikar och lägg på stiltonknytena.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tommy

2011-12-29

Förrätt nyår

Liknande recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(28)

Ugnsstekta endiver

(49)

Vegansk ”sill” i krämig sås

(9)

Sweet corn kachumbari

(5)

Lax- och gösceviche

(1)

Melonshots med grillad sparris

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 ark filodeg
  • 200 g riven stiltonost
  • 1 dl hackade torkade fikon
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 ägg
  • Rödlöks- och spenatsallad:
  • 2 finhackade rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g spenat

Filodegsknyten med stilton och fikon samt rödlöks- och spenatsallad

Betyg (1-5):
3.2 (30 betyg)

Smakrika ostpaket med sötbakad frukt blir så gott när den gräddiga konsistensen bryter mot det frasiga. En prima förrätt eller extra lyxig picknickmat.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bred ut filodegsarken. Skär dem på bredden i cirka 15 centimeter breda remsor. Förvara remsorna under en fuktig handduk tills du skall använda dem så torkar de inte ut.
  2. Lägg en klick stilton, 2 teskedar fikon och lite rosmarin på varje remsa. Vik ihop till ett tätt knyte, antingen som trekanter eller som rullar. Pensla knytena med ägg och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 5-10 minuter, eller tills knytena fått fin färg.
  3. Stek rödlöken i smör utan att den tar färg, tillsätt sirap och vinäger. Salta och peppra, vänd hastigt ner spenaten och låt den bara bli varm, alternativt stek spenaten separat i lite olivolja. Fördela den varma rödlöks- och spenatsalladen på tallrikar och lägg på stiltonknytena.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tommy

2011-12-29

Förrätt nyår

Liknande recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Grönkålssoppa med vitlöksost och äpple

(28)

Ugnsstekta endiver

(49)

Vegansk ”sill” i krämig sås

(9)

Sweet corn kachumbari

(5)

Lax- och gösceviche

(1)

Melonshots med grillad sparris

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies