Fikonmarmelad på färska fikon

Fikonmarmelad på färska fikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Smakrik marmelad med fikon, lagerblad och stjärnanis. Perfekt att ha som tillbehör på scones eller ostbrickan.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 färska fikon
  • 0.5 dl portvin
  • 2 stjärnanis
  • 1 lagerblad
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Skär fikonen i mindre bitar. Lägg i en kastrull och häll på portvinet. Lägg i lagerblad och stjärnanis. Koka upp och sjud ca 5 min. Tillsätt sockret och rör om.
  2. Koka upp och sjud tills marmeladen börjar bli fast i konsistensen, 5–10 min (den tjocknar när den kallnar också). Ta bort stjärnanisen, som kan göra marmeladen besk om den får ligga kvar för länge.
  3. Fyll upp i en väl rengjord burk och sätt på lock. Låt svalna. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fikonmarmelad på färska fikon
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 8 färska fikon
  • 0.5 dl portvin
  • 2 stjärnanis
  • 1 lagerblad
  • 2 dl strösocker

Fikonmarmelad på färska fikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Smakrik marmelad med fikon, lagerblad och stjärnanis. Perfekt att ha som tillbehör på scones eller ostbrickan.

Tillagningstid: 20 min + tid att svalna
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fikonen i mindre bitar. Lägg i en kastrull och häll på portvinet. Lägg i lagerblad och stjärnanis. Koka upp och sjud ca 5 min. Tillsätt sockret och rör om.
  2. Koka upp och sjud tills marmeladen börjar bli fast i konsistensen, 5–10 min (den tjocknar när den kallnar också). Ta bort stjärnanisen, som kan göra marmeladen besk om den får ligga kvar för länge.
  3. Fyll upp i en väl rengjord burk och sätt på lock. Låt svalna. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!