Fetaostsallad med quinoa och granatäpple

Fetaostsallad med quinoa och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Matiga sallader kan man inte få nog av. Här blandas quinoa med krispiga grönsaker, gröna sojabönor och saftiga granatäppelkärnor. Mynta och fetaost blir pricken över i!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl quinoa, valfri färg
  • 200 g små kvisttomater
  • 0.5 gurka
  • 0.5 grön paprika
  • 125 g frysta gröna sojabönor
  • 30 g babyspenat
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tomat, gurka och paprika. Häll sojabönorna över den färdiga quinoan så att bönorna tinar och quinoan svalnar.
  2. Vänd varsamt ihop quinoan och sojabönorna med de tärnade grönsakerna, spenat, granatäpple, mynta, olivolja och hälften av balsamicosirapen. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten och ringla över resten av balsamicosirapen.

Tips

Plocka varsamt ur kärnorna ur granatäpplet med fingrarna eller köp frysta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2018-05-22

smakade på en demonstration i vårt Coop och det var jättegott. Kommer att servera i sommar med ett gott bröd

Liknande recept

Spara recept

Sallad med parmesandipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(191)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Fetaostsallad med quinoa och granatäpple
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 dl quinoa, valfri färg
  • 200 g små kvisttomater
  • 0.5 gurka
  • 0.5 grön paprika
  • 125 g frysta gröna sojabönor
  • 30 g babyspenat
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Fetaostsallad med quinoa och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Matiga sallader kan man inte få nog av. Här blandas quinoa med krispiga grönsaker, gröna sojabönor och saftiga granatäppelkärnor. Mynta och fetaost blir pricken över i!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tomat, gurka och paprika. Häll sojabönorna över den färdiga quinoan så att bönorna tinar och quinoan svalnar.
  2. Vänd varsamt ihop quinoan och sojabönorna med de tärnade grönsakerna, spenat, granatäpple, mynta, olivolja och hälften av balsamicosirapen. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten och ringla över resten av balsamicosirapen.

Tips

Plocka varsamt ur kärnorna ur granatäpplet med fingrarna eller köp frysta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2018-05-22

smakade på en demonstration i vårt Coop och det var jättegott. Kommer att servera i sommar med ett gott bröd

Liknande recept

Spara recept

Sallad med parmesandipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(191)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)