Fetaostsallad med quinoa och granatäpple
  • Tid 25 min

Fetaostsallad med quinoa och granatäpple

4 (6 betyg)

Matiga sallader kan man inte få nog av. Här blandas quinoa med krispiga grönsaker, gröna sojabönor och saftiga granatäppelkärnor. Mynta och fetaost blir pricken över i!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl quinoa, valfri färg
  • 200 g små kvisttomater
  • 0.5 gurka
  • 0.5 grön paprika
  • 125 g frysta gröna sojabönor
  • 30 g babyspenat
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tomat, gurka och paprika. Häll sojabönorna över den färdiga quinoan så att bönorna tinar och quinoan svalnar.

  2. 2

    Vänd varsamt ihop quinoan och sojabönorna med de tärnade grönsakerna, spenat, granatäpple, mynta, olivolja och hälften av balsamicosirapen. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten och ringla över resten av balsamicosirapen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Plocka varsamt ur kärnorna ur granatäpplet med fingrarna eller köp frysta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gunnel

    smakade på en demonstration i vårt Coop och det var jättegott. Kommer att servera i sommar med ett gott bröd