För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fetaostsallad med quinoa och granatäpple

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Matiga sallader kan man inte få nog av. Här blandas quinoa med krispiga grönsaker, gröna sojabönor och saftiga granatäppelkärnor. Mynta och fetaost blir pricken över i!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl quinoa, valfri färg
  • 200 g små kvisttomater
  • 0.5 gurka
  • 0.5 grön paprika
  • 125 g frysta gröna sojabönor
  • 30 g babyspenat
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tomat, gurka och paprika. Häll sojabönorna över den färdiga quinoan så att bönorna tinar och quinoan svalnar.
  2. Vänd varsamt ihop quinoan och sojabönorna med de tärnade grönsakerna, spenat, granatäpple, mynta, olivolja och hälften av balsamicosirapen. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten och ringla över resten av balsamicosirapen.

Tips

Plocka varsamt ur kärnorna ur granatäpplet med fingrarna eller köp frysta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2018-05-22

smakade på en demonstration i vårt Coop och det var jättegott. Kommer att servera i sommar med ett gott bröd

Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Spagetti med tomatsås

(40)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(159)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(14)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 dl quinoa, valfri färg
  • 200 g små kvisttomater
  • 0.5 gurka
  • 0.5 grön paprika
  • 125 g frysta gröna sojabönor
  • 30 g babyspenat
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 kruka färsk mynta, strimlade blad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • salt och svartpeppar
  • 150 g fetaost

Fetaostsallad med quinoa och granatäpple

Betyg (1-5):
4.14 (7 betyg)

Matiga sallader kan man inte få nog av. Här blandas quinoa med krispiga grönsaker, gröna sojabönor och saftiga granatäppelkärnor. Mynta och fetaost blir pricken över i!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Tärna tomat, gurka och paprika. Häll sojabönorna över den färdiga quinoan så att bönorna tinar och quinoan svalnar.
  2. Vänd varsamt ihop quinoan och sojabönorna med de tärnade grönsakerna, spenat, granatäpple, mynta, olivolja och hälften av balsamicosirapen. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaosten och ringla över resten av balsamicosirapen.

Tips

Plocka varsamt ur kärnorna ur granatäpplet med fingrarna eller köp frysta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunnel

2018-05-22

smakade på en demonstration i vårt Coop och det var jättegott. Kommer att servera i sommar med ett gott bröd

Liknande recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Spagetti med tomatsås

(40)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(159)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(14)