Fetaostsallad med matvete och krutonger

Fetaostsallad med matvete och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Perfekt recept på matig sallad med fetaost, grönkål, matvete och massa annat gott. Toppas självklart med hemgjorda krutonger.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 4 skivor bröd eller en bit baguette
  • 0.5 tsk timjan
  • 4 dl kokt matvete
  • 1 rödlök eller annan lök
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • 50 g grönkål
  • 70 g bladspenat, rucola eller sallad
  • 1 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 dl oliver
  • 1 dl soltorkade tomater, hackade
  • 150 g fetaost
  • salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i tärningar/skivor och lägg ut på plåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över olja, timjan och lite salt. Vänd runt och rosta mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Blanda matvete med lök, vinäger, olja, oregano, salt och svartpeppar. Dra av bladen från grönkålsstjälkarna. Vänd i dem och bladspenat i matvetet.
  4. Tillsätt ärter, oliver, soltorkade tomater och fetaost. Servera med krutonger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-20

Vad roligt att ni gillar vår sallad, den är perfekt nu till våren!

Eva

2022-04-20

Denna sallad var jättegod. Hade i romansallad och ruccola. Rostade kikärtor i ugn istället för krutonger.

Karin

2022-03-31

Blev en matig och jättegod sallad med mycket smak. Jag hade inte i så mycket bladspenat som det stod . Tycker det blev för mycket blad då.

Fetaostsallad med matvete och krutonger
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 skivor bröd eller en bit baguette
  • 0.5 tsk timjan
  • 4 dl kokt matvete
  • 1 rödlök eller annan lök
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • 50 g grönkål
  • 70 g bladspenat, rucola eller sallad
  • 1 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 dl oliver
  • 1 dl soltorkade tomater, hackade
  • 150 g fetaost
  • salt och grovmalen svartpeppar

Fetaostsallad med matvete och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Perfekt recept på matig sallad med fetaost, grönkål, matvete och massa annat gott. Toppas självklart med hemgjorda krutonger.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär brödet i tärningar/skivor och lägg ut på plåt med bakplåtspapper.
  2. Ringla över olja, timjan och lite salt. Vänd runt och rosta mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Blanda matvete med lök, vinäger, olja, oregano, salt och svartpeppar. Dra av bladen från grönkålsstjälkarna. Vänd i dem och bladspenat i matvetet.
  4. Tillsätt ärter, oliver, soltorkade tomater och fetaost. Servera med krutonger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-20

Vad roligt att ni gillar vår sallad, den är perfekt nu till våren!

Eva

2022-04-20

Denna sallad var jättegod. Hade i romansallad och ruccola. Rostade kikärtor i ugn istället för krutonger.

Karin

2022-03-31

Blev en matig och jättegod sallad med mycket smak. Jag hade inte i så mycket bladspenat som det stod . Tycker det blev för mycket blad då.