Fetaostpaj med spenat och zucchini
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Fetaostpaj med spenat och zucchini

3.59 (17 betyg)

En underbart god paj med fina smaker och en aning sälta.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fryst, tinad bladspenat
  • 500 g zucchini i tärningar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g smulad fetaost
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna.

Äggstanning

  1. 1

    Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.

  2. 2

    Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.

  3. 3

    Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.

Servering

Servera gärna med en blandad sallad med valnötter, gröna oliver och mangoldskott.
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/Webbredaktör

    Den ingår i äggstanningen.

  • Claes

    var kommer fetaosten in ibilden?