Fetaostpaj med spenat och zucchini

Fetaostpaj med spenat och zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

En underbart god paj med fina smaker och en aning sälta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g fryst, tinad bladspenat
  • 500 g zucchini i tärningar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g smulad fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna. Sätt ugnen på 200°.

Äggstanning

  1. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
  2. Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
  3. Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.

Servering

Servera gärna med en blandad sallad med valnötter, gröna oliver och mangoldskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-08-14

Den ingår i äggstanningen.

Claes

2012-08-12

var kommer fetaosten in ibilden?

Fetaostpaj med spenat och zucchini
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g fryst, tinad bladspenat
  • 500 g zucchini i tärningar
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g smulad fetaost
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja

Fetaostpaj med spenat och zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

En underbart god paj med fina smaker och en aning sälta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna. Sätt ugnen på 200°.

Äggstanning

  1. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
  2. Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
  3. Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.

Servering

Servera gärna med en blandad sallad med valnötter, gröna oliver och mangoldskott.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2012-08-14

Den ingår i äggstanningen.

Claes

2012-08-12

var kommer fetaosten in ibilden?