Fetaostkräm med hallonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En len efterrätt garnerad med söta bär.

Tillagningstid: 2 timmar 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl grädde
  • 2 msk honung
  • 1 gelatinblad
  • 100 g fetaost
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk cointreau eller pressad apelsin
  • Hallonsås:
  • 2 dl hallon
  • 2 msk socker
  • 1 msk kaffelikör (Tia Maria eller kallt kaffe)
  • Garnering:
  • 1 dl färska hallon eller andra bär (eller efter smak)

Gör så här

  1. Koka upp grädde och honung i en kastrull. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten tills det mjuknat. Krama ur och rör ner i gräddblandningen tills gelatinet har smält och blandat sig med resten. Tillsätt fetaosten, urskrapad vaniljstång och cointreau. Blanda noga, sila bort eventuella klumpar och häll upp i små dessertglas eller snapsglas och ställ in i kylen i 2 timmar.
  2. Sjud hallonen sakta med sockret. Ta bort från plattan och mixa med stavmixer. Tillsätt Tia Maria-likör. Rör om tills såsen tjocknat.
  3. Inför serveringen hälls såsen över fetaostkrämen. Garnera med färska bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Camemberttårta med hjortronmylta

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Halloncheesecake med vit choklad

Betyg
Betyg
(266)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

No bake cheesecake med bär

Betyg
Betyg
(68)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl grädde
  • 2 msk honung
  • 1 gelatinblad
  • 100 g fetaost
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk cointreau eller pressad apelsin
  • Hallonsås:
  • 2 dl hallon
  • 2 msk socker
  • 1 msk kaffelikör (Tia Maria eller kallt kaffe)
  • Garnering:
  • 1 dl färska hallon eller andra bär (eller efter smak)

Fetaostkräm med hallonsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En len efterrätt garnerad med söta bär.

Tillagningstid: 2 timmar 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde och honung i en kastrull. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten tills det mjuknat. Krama ur och rör ner i gräddblandningen tills gelatinet har smält och blandat sig med resten. Tillsätt fetaosten, urskrapad vaniljstång och cointreau. Blanda noga, sila bort eventuella klumpar och häll upp i små dessertglas eller snapsglas och ställ in i kylen i 2 timmar.
  2. Sjud hallonen sakta med sockret. Ta bort från plattan och mixa med stavmixer. Tillsätt Tia Maria-likör. Rör om tills såsen tjocknat.
  3. Inför serveringen hälls såsen över fetaostkrämen. Garnera med färska bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Camemberttårta med hjortronmylta

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Halloncheesecake med vit choklad

Betyg
Betyg
(266)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

No bake cheesecake med bär

Betyg
Betyg
(68)