
Fetaostkräm med hallonsås
Betyg (1-5):
En len efterrätt garnerad med söta bär.
Tillagningstid: 2 timmar 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl grädde
- 2 msk honung
- 1 gelatinblad
- 100 g fetaost
- 1 vaniljstång
- 1 msk cointreau eller pressad apelsin
- Hallonsås:
- 2 dl hallon
- 2 msk socker
- 1 msk kaffelikör (Tia Maria eller kallt kaffe)
- Garnering:
- 1 dl färska hallon eller andra bär (eller efter smak)
Gör så här
- Koka upp grädde och honung i en kastrull. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten tills det mjuknat. Krama ur och rör ner i gräddblandningen tills gelatinet har smält och blandat sig med resten. Tillsätt fetaosten, urskrapad vaniljstång och cointreau. Blanda noga, sila bort eventuella klumpar och häll upp i små dessertglas eller snapsglas och ställ in i kylen i 2 timmar.
- Sjud hallonen sakta med sockret. Ta bort från plattan och mixa med stavmixer. Tillsätt Tia Maria-likör. Rör om tills såsen tjocknat.
- Inför serveringen hälls såsen över fetaostkrämen. Garnera med färska bär.
Liknande recept
Fetaostkräm med hallonsås
Betyg (1-5):
En len efterrätt garnerad med söta bär.
Tillagningstid: 2 timmar 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp grädde och honung i en kastrull. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten tills det mjuknat. Krama ur och rör ner i gräddblandningen tills gelatinet har smält och blandat sig med resten. Tillsätt fetaosten, urskrapad vaniljstång och cointreau. Blanda noga, sila bort eventuella klumpar och häll upp i små dessertglas eller snapsglas och ställ in i kylen i 2 timmar.
- Sjud hallonen sakta med sockret. Ta bort från plattan och mixa med stavmixer. Tillsätt Tia Maria-likör. Rör om tills såsen tjocknat.
- Inför serveringen hälls såsen över fetaostkrämen. Garnera med färska bär.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!