Fetaostkräm med hallonsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En len efterrätt garnerad med söta bär.

Tillagningstid: 2 timmar 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 3 dl grädde
  • 2 msk honung
  • 1 gelatinblad
  • 100 g fetaost
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk cointreau eller pressad apelsin
  • Hallonsås:
  • 2 dl hallon
  • 2 msk socker
  • 1 msk kaffelikör (Tia Maria eller kallt kaffe)
  • Garnering:
  • 1 dl färska hallon eller andra bär (eller efter smak)

Gör så här

  1. Koka upp grädde och honung i en kastrull. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten tills det mjuknat. Krama ur och rör ner i gräddblandningen tills gelatinet har smält och blandat sig med resten. Tillsätt fetaosten, urskrapad vaniljstång och cointreau. Blanda noga, sila bort eventuella klumpar och häll upp i små dessertglas eller snapsglas och ställ in i kylen i 2 timmar.
  2. Sjud hallonen sakta med sockret. Ta bort från plattan och mixa med stavmixer. Tillsätt Tia Maria-likör. Rör om tills såsen tjocknat.
  3. Inför serveringen hälls såsen över fetaostkrämen. Garnera med färska bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbsbruschetta

(4)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

(9)

Muffins med blåbär och vit choklad

(15)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl grädde
  • 2 msk honung
  • 1 gelatinblad
  • 100 g fetaost
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk cointreau eller pressad apelsin
  • Hallonsås:
  • 2 dl hallon
  • 2 msk socker
  • 1 msk kaffelikör (Tia Maria eller kallt kaffe)
  • Garnering:
  • 1 dl färska hallon eller andra bär (eller efter smak)

Fetaostkräm med hallonsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En len efterrätt garnerad med söta bär.

Tillagningstid: 2 timmar 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde och honung i en kastrull. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten tills det mjuknat. Krama ur och rör ner i gräddblandningen tills gelatinet har smält och blandat sig med resten. Tillsätt fetaosten, urskrapad vaniljstång och cointreau. Blanda noga, sila bort eventuella klumpar och häll upp i små dessertglas eller snapsglas och ställ in i kylen i 2 timmar.
  2. Sjud hallonen sakta med sockret. Ta bort från plattan och mixa med stavmixer. Tillsätt Tia Maria-likör. Rör om tills såsen tjocknat.
  3. Inför serveringen hälls såsen över fetaostkrämen. Garnera med färska bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbsbruschetta

(4)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(55)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

(9)

Muffins med blåbär och vit choklad

(15)

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

(5)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies