Fetaostbollar med paprikasås och rostad potatis

Fetaostbollar med paprikasås och rostad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Fetaostbiffar med färska örter, ost och ägg som serveras till en urgod paprikasås och potatis i ugn.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 kg potatis, klyftad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chilipulver
  • grönsallad, till servering
  • Paprikasås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 480 g grillad paprika, i bitar (bruttovikt)
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 60 g ljust bröd, 2 skivor
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • Fetaostbollar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 riven gul lök
  • 1 dl hackad basilika eller persilja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 150 g fetaost, smulad
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt potatisen stå i en bunke med kallt vatten 10 min. Häll av vattnet.
  2. Torka potatisarna torra. Vänd runt med olja och salt på en ugnsplåt. Pudra över chilipulvret och rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Paprikasås

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja. Tillsätt paprika, bröd och basilika. Mixa med stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

Fetaostbollar

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan till fetaostbollarna. Forma 24 bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna på medelvärme ca 8 min. Servera med klyftpotatis, paprikasås och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-07

Så kul att ni gillar vårt recept, det här är en riktig favorit! Och det kan väl aldrig bli för mycket sås? Den går i så fall bra att spara och använda till t ex kyckling eller pasta :)

Helen

2022-03-06

Väldigt gott, tack för det!

Barbro

2022-03-04

Gott var det och inte svårlagat, MEN ruskigt mycket paprikasås! Hälften hade räckt, gott och väl

Checkbox Coop

2022-02-02

Hej Matsvinn, vad tråkigt att du inte gillar vårt recept. Potatisen klyftar man först, det står i ingredienslistan att den ska vara klyftad, och den brukar inte behöva mer än 35 min i ugnen, men alla ugnar är såklart olika. Det beror också på hur glest de ligger på plåten. När vi har provlagat receptet har fetaoastbollarna hållit ihop fint, och som det står har vi stekt dem på medelvärme. Blir de lösa i konsistensen kan du tillsätta lite mer ströbröd eller mandelmjöl. Lycka till och hoppas du hittar andra recept som du gillar bättre!

Matsvinn

2022-02-01

Vad är det för ett jävla recept? När ska man klyfta potatisen? Paprikasåsen var avskyvärd, potatisen behöver minst 1h för att bli klar (små potatisklyftor) Fetaostbollarna är ju inte riktigt genomtänkta då dom flyter ut. Ska man steka dom på hög, mellan eller låg värme? Detta är varför man letar recept på ica istället

Mia

2021-11-14

Jättegott recept! Rekommenderar🙂

Checkbox Coop

2021-06-28

Hej Sanna, brödet mixas ned i såsen - det ger härlig konsistens. Se steg 3. Lycka till!

SANNA

2021-06-27

Vad är brödet till under ingredienserna för paprikasåsen? Eller är det bara att man ska servera det till?

Martin

2021-06-05

Fantastisk gott, tack!

Checkbox Coop

2021-05-31

Hej Göran, det brukar inte behövas eftersom både den rivna osten och fetaosten ger sälta. Men det går självklart bra att smaka av med mer salt om man vill det. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Göran

2021-05-28

Inget extra salt i ostbollarna?

Checkbox Coop

2021-05-24

Hej Anna, du kan ersätta med vetemjöl, men börja med 1 dl då och prova dig fram till en bra konsistens så att du kan forma bollar. Lycka till!

Anna

2021-05-23

Hej! Vad kan man ersätta mandelmjölet med?

Marina

2021-05-21

Tack så mycket för svar! Då kollar jag med familjen hur de vill ha det

Checkbox Coop

2021-05-21

Hej Marina, den serveras ljummen eller kall. Lycka till i köket!

Marina

2021-05-21

Hej, ska paprikasåsen vara kall eller varm?

Fetaostbollar med paprikasås och rostad potatis
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 1 kg potatis, klyftad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chilipulver
  • grönsallad, till servering
  • Paprikasås
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 480 g grillad paprika, i bitar (bruttovikt)
  • 0.5 dl hackad basilika
  • 60 g ljust bröd, 2 skivor
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • Fetaostbollar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 riven gul lök
  • 1 dl hackad basilika eller persilja
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • 150 g fetaost, smulad
  • 3 msk olivolja

Fetaostbollar med paprikasås och rostad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Fetaostbiffar med färska örter, ost och ägg som serveras till en urgod paprikasås och potatis i ugn.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt potatisen stå i en bunke med kallt vatten 10 min. Häll av vattnet.
  2. Torka potatisarna torra. Vänd runt med olja och salt på en ugnsplåt. Pudra över chilipulvret och rosta mitt i ugnen ca 35 min.

Paprikasås

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja. Tillsätt paprika, bröd och basilika. Mixa med stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

Fetaostbollar

  1. Blanda alla ingredienser utom oljan till fetaostbollarna. Forma 24 bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna på medelvärme ca 8 min. Servera med klyftpotatis, paprikasås och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-07

Så kul att ni gillar vårt recept, det här är en riktig favorit! Och det kan väl aldrig bli för mycket sås? Den går i så fall bra att spara och använda till t ex kyckling eller pasta :)

Helen

2022-03-06

Väldigt gott, tack för det!

Barbro

2022-03-04

Gott var det och inte svårlagat, MEN ruskigt mycket paprikasås! Hälften hade räckt, gott och väl

Checkbox Coop

2022-02-02

Hej Matsvinn, vad tråkigt att du inte gillar vårt recept. Potatisen klyftar man först, det står i ingredienslistan att den ska vara klyftad, och den brukar inte behöva mer än 35 min i ugnen, men alla ugnar är såklart olika. Det beror också på hur glest de ligger på plåten. När vi har provlagat receptet har fetaoastbollarna hållit ihop fint, och som det står har vi stekt dem på medelvärme. Blir de lösa i konsistensen kan du tillsätta lite mer ströbröd eller mandelmjöl. Lycka till och hoppas du hittar andra recept som du gillar bättre!

Matsvinn

2022-02-01

Vad är det för ett jävla recept? När ska man klyfta potatisen? Paprikasåsen var avskyvärd, potatisen behöver minst 1h för att bli klar (små potatisklyftor) Fetaostbollarna är ju inte riktigt genomtänkta då dom flyter ut. Ska man steka dom på hög, mellan eller låg värme? Detta är varför man letar recept på ica istället

Mia

2021-11-14

Jättegott recept! Rekommenderar🙂

Checkbox Coop

2021-06-28

Hej Sanna, brödet mixas ned i såsen - det ger härlig konsistens. Se steg 3. Lycka till!

SANNA

2021-06-27

Vad är brödet till under ingredienserna för paprikasåsen? Eller är det bara att man ska servera det till?

Martin

2021-06-05

Fantastisk gott, tack!

Checkbox Coop

2021-05-31

Hej Göran, det brukar inte behövas eftersom både den rivna osten och fetaosten ger sälta. Men det går självklart bra att smaka av med mer salt om man vill det. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Göran

2021-05-28

Inget extra salt i ostbollarna?

Checkbox Coop

2021-05-24

Hej Anna, du kan ersätta med vetemjöl, men börja med 1 dl då och prova dig fram till en bra konsistens så att du kan forma bollar. Lycka till!

Anna

2021-05-23

Hej! Vad kan man ersätta mandelmjölet med?

Marina

2021-05-21

Tack så mycket för svar! Då kollar jag med familjen hur de vill ha det

Checkbox Coop

2021-05-21

Hej Marina, den serveras ljummen eller kall. Lycka till i köket!

Marina

2021-05-21

Hej, ska paprikasåsen vara kall eller varm?