Fem-timmars BBQ fläskkarré

Betyg (1-5):
3.33 (69 betyg)

Låt köttet ta riktigt god tid på sig i grillen och du får ett fantastiskt mört kött.

Tillagningstid: 15 minuter + 5 timmar på grillen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 kg hel fläskkarré
  • blötlagda vedbitar av t ex körsbär eller äppelträ
  • 1 dl barbequesås
  • Kryddrub:
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 tsk rårörsocker
  • 1 dl blandade färska örter, ex rosmarin, timjan, oregano
  • 2 små hackad torkad röd chili
  • Till servering:
  • steksky
  • 1 dl barbequesås

Gör så här

  1. Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in köttet med hälften. <br>Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket.
  2. Låt grillen svalna, drygt 130 grader är en bra starttemperatur. Fördela de glödande briketterna i två högar i var sin del av grillen och lägg ett par vedbitar på glödbäddarna.
  3. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna, lägg på locket och grilla först i 4 timmar i 125–130 grader.
  4. Ta ut köttet, slå in det i aluminiumfolie och tillaga i ytterligare en timme. Du behöver inte kontrollera innertemperaturen eftersom tillagningen syftar till att göra köttet så mört att du kan skära det med en sked. Tänk bara på att tillföra nya glödande briketter* och rökved var 45:e minut så att värme och rök hålls stabil.
  5. Pensla köttet med barbequesåsen i flera omgångar under de sista 10 minuterna. Avsluta med att strö på resten av kryddrubben.

Tips

Servera med stekskyn från foliepaketet blandat med ytterligare barbequesås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(19)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Långkok i ugn

(30)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Godaste köttbullarna

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 kg hel fläskkarré
  • blötlagda vedbitar av t ex körsbär eller äppelträ
  • 1 dl barbequesås
  • Kryddrub:
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 tsk rårörsocker
  • 1 dl blandade färska örter, ex rosmarin, timjan, oregano
  • 2 små hackad torkad röd chili
  • Till servering:
  • steksky
  • 1 dl barbequesås

Fem-timmars BBQ fläskkarré

Betyg (1-5):
3.33 (69 betyg)

Låt köttet ta riktigt god tid på sig i grillen och du får ett fantastiskt mört kött.

Tillagningstid: 15 minuter + 5 timmar på grillen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa eller mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben. Gnid in köttet med hälften. <br>Låt briketterna brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäng locket och låt spjällen vara öppna i botten och på locket.
  2. Låt grillen svalna, drygt 130 grader är en bra starttemperatur. Fördela de glödande briketterna i två högar i var sin del av grillen och lägg ett par vedbitar på glödbäddarna.
  3. Placera fläskkarrén mellan glödbäddarna, lägg på locket och grilla först i 4 timmar i 125–130 grader.
  4. Ta ut köttet, slå in det i aluminiumfolie och tillaga i ytterligare en timme. Du behöver inte kontrollera innertemperaturen eftersom tillagningen syftar till att göra köttet så mört att du kan skära det med en sked. Tänk bara på att tillföra nya glödande briketter* och rökved var 45:e minut så att värme och rök hålls stabil.
  5. Pensla köttet med barbequesåsen i flera omgångar under de sista 10 minuterna. Avsluta med att strö på resten av kryddrubben.

Tips

Servera med stekskyn från foliepaketet blandat med ytterligare barbequesås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(19)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Långkok i ugn

(30)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Godaste köttbullarna

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies