Fegvegobollar med picklad blomkål
  • Tid 35 min + tid för blomkålen att dra

Fegvegobollar med picklad blomkål

4 (1 betyg)

  • Tillagningstid 35 min + tid för blomkålen att dra
  • Ingredienser 22

Ingredienser

4 portioner
  • 140 g bacon
  • 1 burk svarta bönor (à 400 g)
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl grovriven gul lök
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 msk olja
Picklad blomkål:
  • 600 g blomkål
  • 4 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
Skysås:
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • maizena till redning
Till servering:
  • potatismos
  • rårörda lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklad blomkål: Skär blomkålen i fina små buketter. Lägg blomkål i en kastrull med vatten, socker och ättika. Koka upp och låt koka 2 min. Häll i en ren glasburk och låt stå ca 30 min.

Fegvegobollar:

  1. 1

    Strimla och stek bacon till fin färg i en torr, het stekpanna. Mosa bönorna med t ex en ballongvisp. Blanda bönorna med resten av ingredienserna till en smet och rör sist ner bacon. Forma till bollar och stek runt om i oljan på medelvärme ca 5 min.

Skysås:

  1. 1

    Bryn löken i smör och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och häll i soja. Låt småputtra några minuter. Red av med maizena till önskad konsistens.

  2. 2

    Servera bollarna med mos, skysås, picklad blomkål och rårörda lingon.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Recept på olika varianter av mos och rårörda lingon hittar du på coop.se.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia

    Jättegott!