Fattiga riddare med crème fraiche, rom och rödlök

Fattiga riddare med crème fraiche, rom och rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Otroligt god och matig macka som toppas med rom och crème fraiche. Passar både som lunch, middag eller som en förrätt.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl lagrad riven ost
  • 8 toastbrödskivor
  • smör, att steka i
  • Till servering
  • 3 dl crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom eller tångcaviar
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • dill, till garnering
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Vispa lätt upp ägg, mjölk, salt och peppar i en djup tallrik. Lägg riven ost mellan två brödskivor.
  2. Doppa brödskivorna i smeten varsamt så de håller ihop och lägg direkt ner i en varm stekpanna med smör i. Stek till fin färg på båda sidor.
  3. Gör likadant med resten av bröden, ost och smeten. Toppa med crème fraiche, rom och rödlök. Garnera med dill och servera med citron och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fattiga riddare med crème fraiche, rom och rödlök
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl lagrad riven ost
  • 8 toastbrödskivor
  • smör, att steka i
  • Till servering
  • 3 dl crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom eller tångcaviar
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • dill, till garnering
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 citron, i klyftor

Fattiga riddare med crème fraiche, rom och rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Otroligt god och matig macka som toppas med rom och crème fraiche. Passar både som lunch, middag eller som en förrätt.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa lätt upp ägg, mjölk, salt och peppar i en djup tallrik. Lägg riven ost mellan två brödskivor.
  2. Doppa brödskivorna i smeten varsamt så de håller ihop och lägg direkt ner i en varm stekpanna med smör i. Stek till fin färg på båda sidor.
  3. Gör likadant med resten av bröden, ost och smeten. Toppa med crème fraiche, rom och rödlök. Garnera med dill och servera med citron och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!