Pankofriterad tofu med koriandermajonnäs
  • Tid 30 min

Pankofriterad tofu med koriandermajonnäs

0 (0 betyg)

Den smaksatta majonnäsen är ljuvlig till krispiga ”nuggets”. Recept av Eleonora Von Essen

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 270 g fast naturell tofu
  • 3 msk olivolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 dl neutral olja, att steka i
Koriandermajonnäs
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka färsk koriander (blad och stjälk)
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär tofun i munsbitstora bitar. Blanda olja, lime, chili och vitlök till en marinad. Häll marinaden över tofun och se till att alla bitar blir täckta. Låt marinera minst 30 min, men gärna längre.

  2. 2

    Häll tofubitarna i ett durkslag och låt rinna av. Blanda mjöl med hälften av saltet i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och vatten lätt.

  3. 3

    Vänd tofubitarna i mjölet, sedan i ägg, och sist i panko-ströbrödet blandat med resten av saltet. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Fritera bitarna tills de är gyllene och frasiga, låt rinna av på hushållspapper.

  4. 4

    Mixa ihop ingredienserna till majonnäsen, och servera tillsammans med tofun.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går bra att byta hälften av majonnäsen mot naturell yoghurt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar