Fattiga riddare med crème fraiche, rom och rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Otroligt god och matig macka som toppas med rom och crème fraiche. Passar både som lunch, middag eller som en förrätt.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl lagrad riven ost
  • 8 toastbrödskivor
  • smör, att steka i
  • Till servering
  • 3 dl crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom eller tångcaviar
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • dill, till garnering
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Vispa lätt upp ägg, mjölk, salt och peppar i en djup tallrik. Lägg riven ost mellan två brödskivor.
  2. Doppa brödskivorna i smeten varsamt så de håller ihop och lägg direkt ner i en varm stekpanna med smör i. Stek till fin färg på båda sidor.
  3. Gör likadant med resten av bröden, ost och smeten. Toppa med crème fraiche, rom och rödlök. Garnera med dill och servera med citron och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kall rödbetssoppa med ägg och örtkryddor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pocherat ägg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillade risspett med dippsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pankofriterad tofu med koriandermajonnäs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl lagrad riven ost
  • 8 toastbrödskivor
  • smör, att steka i
  • Till servering
  • 3 dl crème fraiche
  • 75 g stenbitsrom eller tångcaviar
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • dill, till garnering
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 citron, i klyftor

Fattiga riddare med crème fraiche, rom och rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Otroligt god och matig macka som toppas med rom och crème fraiche. Passar både som lunch, middag eller som en förrätt.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa lätt upp ägg, mjölk, salt och peppar i en djup tallrik. Lägg riven ost mellan två brödskivor.
  2. Doppa brödskivorna i smeten varsamt så de håller ihop och lägg direkt ner i en varm stekpanna med smör i. Stek till fin färg på båda sidor.
  3. Gör likadant med resten av bröden, ost och smeten. Toppa med crème fraiche, rom och rödlök. Garnera med dill och servera med citron och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kall rödbetssoppa med ägg och örtkryddor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pocherat ägg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillade risspett med dippsås

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pankofriterad tofu med koriandermajonnäs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)