Färsspett med rödkål och pinjenötter
  • Tid 30 min

Färsspett med rödkål och pinjenötter

4 (1 betyg)

Sätt fart på färsen och krydda den med spiskummin, kajennpeppar, kanel och vitlök.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

10 stycken
  • 10 blötlagda träspett, 25 cm långa
  • 500 g nötfärs
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1.5 tsk salt
  • 1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
Till stekning:
  • 2 msk smör eller olivolja
Rödkålsallad:
  • 0.25 huvud rödkål
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk flingsalt
  • 50 g rostade pinjenötter
  • turkisk eller grekisk yoghurt eller hummus
  • 10 pitabröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda färs, vitlök, kryddor och yoghurt till en jämn smet. Krama fast färs på spetten.

  2. 2

    Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna och stek färsspetten runt om så de får fin färg, några minuter sammanlagt.

Rödkålsallad

  1. 1

    Riv rödkålen fint med osthyvel eller i matberedare. Rör ihop vinäger, socker och salt och blanda med rödkålen.

  2. 2

    Servera spetten och salladen i pitabröd med pinjenötter och yoghurt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar