Färsspett med rödkål och pinjenötter

Färsspett med rödkål och pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Sätt fart på färsen och krydda den med spiskummin, kajennpeppar, kanel och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 blötlagda träspett, 25 cm långa
  • 500 g nötfärs
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1.5 tsk salt
  • Till stekning:
  • 2 msk smör eller olivolja
  • Rödkålsallad:
  • 0.25 huvud rödkål
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk flingsalt
  • 50 g rostade pinjenötter
  • turkisk eller grekisk yoghurt eller hummus
  • 10 pitabröd

Gör så här

  1. Blanda färs, vitlök, kryddor och yoghurt till en jämn smet. Krama fast färs på spetten.
  2. Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna och stek färsspetten runt om så de får fin färg, några minuter sammanlagt.

Rödkålsallad

  1. Riv rödkålen fint med osthyvel eller i matberedare. Rör ihop vinäger, socker och salt och blanda med rödkålen.
  2. Servera spetten och salladen i pitabröd med pinjenötter och yoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Färsspett med rödkål och pinjenötter
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 10 blötlagda träspett, 25 cm långa
  • 500 g nötfärs
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1.5 tsk salt
  • Till stekning:
  • 2 msk smör eller olivolja
  • Rödkålsallad:
  • 0.25 huvud rödkål
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk flingsalt
  • 50 g rostade pinjenötter
  • turkisk eller grekisk yoghurt eller hummus
  • 10 pitabröd

Färsspett med rödkål och pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Sätt fart på färsen och krydda den med spiskummin, kajennpeppar, kanel och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färs, vitlök, kryddor och yoghurt till en jämn smet. Krama fast färs på spetten.
  2. Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna och stek färsspetten runt om så de får fin färg, några minuter sammanlagt.

Rödkålsallad

  1. Riv rödkålen fint med osthyvel eller i matberedare. Rör ihop vinäger, socker och salt och blanda med rödkålen.
  2. Servera spetten och salladen i pitabröd med pinjenötter och yoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!