
Färsspett med rödkål och pinjenötter
Betyg (1-5):
Sätt fart på färsen och krydda den med spiskummin, kajennpeppar, kanel och vitlök.
Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 10 blötlagda träspett, 25 cm långa
- 500 g nötfärs
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk mald spiskummin
- 1 tsk kajennpeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
- 1.5 tsk salt
- Till stekning:
- 2 msk smör eller olivolja
- Rödkålsallad:
- 0.25 huvud rödkål
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk strösocker
- 1 msk flingsalt
- 50 g rostade pinjenötter
- turkisk eller grekisk yoghurt eller hummus
- 10 pitabröd
Gör så här
- Blanda färs, vitlök, kryddor och yoghurt till en jämn smet. Krama fast färs på spetten.
- Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna och stek färsspetten runt om så de får fin färg, några minuter sammanlagt.
Rödkålsallad
- Riv rödkålen fint med osthyvel eller i matberedare. Rör ihop vinäger, socker och salt och blanda med rödkålen.
- Servera spetten och salladen i pitabröd med pinjenötter och yoghurt.
Färsspett med rödkål och pinjenötter
Betyg (1-5):
Sätt fart på färsen och krydda den med spiskummin, kajennpeppar, kanel och vitlök.
Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda färs, vitlök, kryddor och yoghurt till en jämn smet. Krama fast färs på spetten.
- Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna och stek färsspetten runt om så de får fin färg, några minuter sammanlagt.
Rödkålsallad
- Riv rödkålen fint med osthyvel eller i matberedare. Rör ihop vinäger, socker och salt och blanda med rödkålen.
- Servera spetten och salladen i pitabröd med pinjenötter och yoghurt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!