Färsspett med rödkål och pinjenötter

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Sätt fart på färsen och krydda den med spiskummin, kajennpeppar, kanel och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 10 blötlagda träspett, 25 cm långa
  • 500 g nötfärs
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • Till stekning:
  • 2 msk smör eller olivolja
  • Rödkålsallad:
  • 0.25 huvud rödkål
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk flingsalt
  • 50 g rostade pinjenötter
  • turkisk eller grekisk yoghurt eller hummus
  • 10 pitabröd

Gör så här

  1. Blanda färs, vitlök, kryddor och yoghurt till en jämn smet. Krama fast färs på spetten.
  2. Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna och stek färsspetten runt om så de får fin färg, några minuter sammanlagt.

Rödkålsallad

  1. Riv rödkålen fint med osthyvel eller i matberedare. Rör ihop vinäger, socker och salt och blanda med rödkålen.
  2. Servera spetten och salladen i pitabröd med pinjenötter och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 10 blötlagda träspett, 25 cm långa
  • 500 g nötfärs
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • Till stekning:
  • 2 msk smör eller olivolja
  • Rödkålsallad:
  • 0.25 huvud rödkål
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk flingsalt
  • 50 g rostade pinjenötter
  • turkisk eller grekisk yoghurt eller hummus
  • 10 pitabröd

Färsspett med rödkål och pinjenötter

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Sätt fart på färsen och krydda den med spiskummin, kajennpeppar, kanel och vitlök.

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färs, vitlök, kryddor och yoghurt till en jämn smet. Krama fast färs på spetten.
  2. Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna och stek färsspetten runt om så de får fin färg, några minuter sammanlagt.

Rödkålsallad

  1. Riv rödkålen fint med osthyvel eller i matberedare. Rör ihop vinäger, socker och salt och blanda med rödkålen.
  2. Servera spetten och salladen i pitabröd med pinjenötter och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Linguinipasta med grönkål och bacon

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies