Färskpotatisknyten med tofu- och avokadoröra
  • Tid 30 min

Färskpotatisknyten med tofu- och avokadoröra

5 (1 betyg)

Härliga knyten att lägga på grillen med färskpotatis och krämig röra. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kokta färskpotatisar
  • 2 röda knipplökar, i klyftor
  • 4 timjankvistar
  • 50 g smör eller 1 dl olivolja
  • 1 msk hel spiskummin eller 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk hela korianderfrön eller 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk anchochili
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Tofu- och avokadoröra
  • 2 avokador
  • 80 g naturell tofu
  • 0.5 liten vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • svartpeppar och salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg fyra bakplåtspapper i vatten ca 10 min. Mixa ihop alla ingredienser till röran och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

  2. 2

    Krama lätt ut vattnet ur papperen och fördela potatis, lök och timjankvistar i mitten på de fyra arken. Klicka på smör eller ringla över olja.

  3. 3

    Blanda ihop alla torra kryddor och strö över potatisen. Knyt ihop med steksnöre till små knyten.

  4. 4

    Grilla knytena över indirekt glöd under lock ca 15 min. Servera den kryddstarka potatisen med avokadoröran.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar