För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Färskpotatisknyten med tofu- och avokadoröra

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härliga knyten att lägga på grillen med färskpotatis och krämig röra. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kokta färskpotatisar
  • 2 röda knipplökar, i klyftor
  • 4 timjankvistar
  • 50 g smör eller 1 dl olivolja
  • 1 msk hel spiskummin eller 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk hela korianderfrön eller 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk anchochili
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Tofu- och avokadoröra
  • 2 avokador
  • 80 g naturell tofu
  • 0.5 liten vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • svartpeppar och salt

Gör så här

  1. Lägg fyra bakplåtspapper i vatten ca 10 min. Mixa ihop alla ingredienser till röran och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Krama lätt ut vattnet ur papperen och fördela potatis, lök och timjankvistar i mitten på de fyra arken. Klicka på smör eller ringla över olja.
  3. Blanda ihop alla torra kryddor och strö över potatisen. Knyt ihop med steksnöre till små knyten.
  4. Grilla knytena över indirekt glöd under lock ca 15 min. Servera den kryddstarka potatisen med avokadoröran.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Grillad långbakad högrev

(2)

Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter

(8)

Potatissallad med grillade grönsaker

(39)

Omelett med tomatsalsa

(9)

Färskpotatissallad med ädelost

(0)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 900 g kokta färskpotatisar
  • 2 röda knipplökar, i klyftor
  • 4 timjankvistar
  • 50 g smör eller 1 dl olivolja
  • 1 msk hel spiskummin eller 1 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk hela korianderfrön eller 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk anchochili
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • Tofu- och avokadoröra
  • 2 avokador
  • 80 g naturell tofu
  • 0.5 liten vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • svartpeppar och salt

Färskpotatisknyten med tofu- och avokadoröra

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härliga knyten att lägga på grillen med färskpotatis och krämig röra. Recept ur kokboken: Grilla Grönt, av Malin Landqvist

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fyra bakplåtspapper i vatten ca 10 min. Mixa ihop alla ingredienser till röran och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Krama lätt ut vattnet ur papperen och fördela potatis, lök och timjankvistar i mitten på de fyra arken. Klicka på smör eller ringla över olja.
  3. Blanda ihop alla torra kryddor och strö över potatisen. Knyt ihop med steksnöre till små knyten.
  4. Grilla knytena över indirekt glöd under lock ca 15 min. Servera den kryddstarka potatisen med avokadoröran.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Lammfärsbiffar med ugnsrostad blomkål

(5)

Grillad långbakad högrev

(2)

Sötpotatis med vitlöksfräst mangold och valnötter

(8)

Potatissallad med grillade grönsaker

(39)

Omelett med tomatsalsa

(9)

Färskpotatissallad med ädelost

(0)