
Färska vårrullar med sesamkyckling
Betyg (1-5):
Så gott med färska vårrullar, här med en fyllning av glasnudlar, morötter, gurka och kyckling.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
- 1 msk neutral olja
- 600 g tunt strimlad kyckling
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 0.5 dl skalade sesamfrö
- 1 tsk salt
- 100 g tunna glasnudlar
- 1 knippa salladslök, skivad
- 2 morötter, i tunna strimlor
- 1 knippa rädisor, tunt skivade
- 0.5 gurka, i tunna strimlor
- 1 dl salta jordnötter, hackade
- 1 kruka färsk koriander
- 134 g rispapper
- 1 isbergssalladshuvud
- Sweet chilidipp
- 2 dl sweet chilisås
- 1 lime, finrivet skal och saft
- Sojadipp
- 1 dl japansk soja
- 2 msk honung
- 1 tsk ättiksprit (12 %)
- 1 tsk sesamolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen någon minut. Tillsätt vitlök och sesamfrön. Salta. Stek under omrörning tills kycklingen är genomstekt med fin färg.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj av i kallt vatten och klipp i mindre bitar. Blanda ingredienserna till de två dippsåserna.
- Skär alla grönsaker, plocka loss salladsbladen och skölj dem i kallt vatten. Servera allt i skålar på bordet och låt var och en göra sina egna rullar.
- Rispapperen doppas i en stor skål med kallt vatten för att bli mjuka. Lägg direkt rispapperet på tallrik och lägg på den fyllning som önskas. Rulla ihop och lägg rullen i ett salladsblad och doppa i någon av såserna.
Färska vårrullar med sesamkyckling
Betyg (1-5):
Så gott med färska vårrullar, här med en fyllning av glasnudlar, morötter, gurka och kyckling.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Gör så här
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen någon minut. Tillsätt vitlök och sesamfrön. Salta. Stek under omrörning tills kycklingen är genomstekt med fin färg.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj av i kallt vatten och klipp i mindre bitar. Blanda ingredienserna till de två dippsåserna.
- Skär alla grönsaker, plocka loss salladsbladen och skölj dem i kallt vatten. Servera allt i skålar på bordet och låt var och en göra sina egna rullar.
- Rispapperen doppas i en stor skål med kallt vatten för att bli mjuka. Lägg direkt rispapperet på tallrik och lägg på den fyllning som önskas. Rulla ihop och lägg rullen i ett salladsblad och doppa i någon av såserna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-10-19
Jättegott och lätt att variera! Ny familjefavorit.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ulrika
2019-10-19
Jättegott och lätt att variera! Ny familjefavorit.