Färska vårrullar med sesamkyckling

Färska vårrullar med sesamkyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Så gott med färska vårrullar, här med en fyllning av glasnudlar, morötter, gurka och kyckling.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 msk neutral olja
  • 600 g tunt strimlad kyckling
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 dl skalade sesamfrö
  • 1 tsk salt
  • 100 g tunna glasnudlar
  • 1 knippa salladslök, skivad
  • 2 morötter, i tunna strimlor
  • 1 knippa rädisor, tunt skivade
  • 0.5 gurka, i tunna strimlor
  • 1 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 134 g rispapper
  • 1 isbergssalladshuvud
  • Sweet chilidipp
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • Sojadipp
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen någon minut. Tillsätt vitlök och sesamfrön. Salta. Stek under omrörning tills kycklingen är genomstekt med fin färg.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj av i kallt vatten och klipp i mindre bitar. Blanda ingredienserna till de två dippsåserna.
  3. Skär alla grönsaker, plocka loss salladsbladen och skölj dem i kallt vatten. Servera allt i skålar på bordet och låt var och en göra sina egna rullar.
  4. Rispapperen doppas i en stor skål med kallt vatten för att bli mjuka. Lägg direkt rispapperet på tallrik och lägg på den fyllning som önskas. Rulla ihop och lägg rullen i ett salladsblad och doppa i någon av såserna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2019-10-19

Jättegott och lätt att variera! Ny familjefavorit.

Färska vårrullar med sesamkyckling
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 msk neutral olja
  • 600 g tunt strimlad kyckling
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 dl skalade sesamfrö
  • 1 tsk salt
  • 100 g tunna glasnudlar
  • 1 knippa salladslök, skivad
  • 2 morötter, i tunna strimlor
  • 1 knippa rädisor, tunt skivade
  • 0.5 gurka, i tunna strimlor
  • 1 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 134 g rispapper
  • 1 isbergssalladshuvud
  • Sweet chilidipp
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • Sojadipp
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

Färska vårrullar med sesamkyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Så gott med färska vårrullar, här med en fyllning av glasnudlar, morötter, gurka och kyckling.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen någon minut. Tillsätt vitlök och sesamfrön. Salta. Stek under omrörning tills kycklingen är genomstekt med fin färg.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj av i kallt vatten och klipp i mindre bitar. Blanda ingredienserna till de två dippsåserna.
  3. Skär alla grönsaker, plocka loss salladsbladen och skölj dem i kallt vatten. Servera allt i skålar på bordet och låt var och en göra sina egna rullar.
  4. Rispapperen doppas i en stor skål med kallt vatten för att bli mjuka. Lägg direkt rispapperet på tallrik och lägg på den fyllning som önskas. Rulla ihop och lägg rullen i ett salladsblad och doppa i någon av såserna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2019-10-19

Jättegott och lätt att variera! Ny familjefavorit.