Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa
  • Tid 45 min

Färsk korv med tabbouleh och krämig sötsyrlig gurksalsa

5 (2 betyg)

Goda färska råkorvar serveras med en frisk och saftig gurksalsa. Recept av Lena Söderström

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl couscous eller bulgur
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl strimlade myntablad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • 500 g tomater, gärna i olika färger
Gurksalsa
  • 1 gurka
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk strösocker
Till servering
  • färska råkorvar
  • 1 msk olivolja
  • färsk salvia
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen och låt kallna. Vänd ner salladslök, örter, olja, citronsaft och vitlök med grynen. Smaka av med salt.

  2. 2

    Skiva tomaterna och varva skivorna med tabbouleh på ett serveringsfat.

Gurksalsa:

  1. 1

    Tärna gurkan fint. Strö över salt och vänd runt. Låt vila några minuter och krama lätt ut lite av vätskan. Blanda crème fraiche, citronsaft och socker. Rör ner gurkan.

  2. 2

    Vänd runt korvarna med olja och salviablad. Stek eller grilla korvarna och servera med tabbouleh och gurksalsa.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar