Färsjärpar med tzatziki och klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Järpar är en maträtt med grekiska anor och nu även en svensk favorit.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg klyftad potatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja och salt. Låt stå i ugnen cirka 25 minuter.
  3. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna och riv gurkan grovt. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda färsen med alla ingredienser utom oljan och forma sedan 6/12/18 avlånga bullar och stek dem i en het panna med olja i tills de fått fin färg och är genomstekta, cirka 6 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2013-04-11

Supergott! Och tack Yvonne för tipset med persilja i!

Fanny Carrillo de Camacho

2013-04-08

jag tycker om att ni ska använda purjolök i och med cylantro (CORIANDER) det gav annorlunda smak och de är gott. SMAKA MÅL TID

Ingegärd Löfgren

2013-02-25

Det var en mycket god måndagsmiddag!

yvonne pira

2012-11-12

vad gott det var hade i persilja i mina järpar

Liknande recept

Spara recept

Oxrullader i gräddsås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Wallenbergare

Betyg
Betyg
(35)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg klyftad potatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 tsk salt

Färsjärpar med tzatziki och klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Järpar är en maträtt med grekiska anor och nu även en svensk favorit.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja och salt. Låt stå i ugnen cirka 25 minuter.
  3. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna och riv gurkan grovt. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda färsen med alla ingredienser utom oljan och forma sedan 6/12/18 avlånga bullar och stek dem i en het panna med olja i tills de fått fin färg och är genomstekta, cirka 6 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2013-04-11

Supergott! Och tack Yvonne för tipset med persilja i!

Fanny Carrillo de Camacho

2013-04-08

jag tycker om att ni ska använda purjolök i och med cylantro (CORIANDER) det gav annorlunda smak och de är gott. SMAKA MÅL TID

Ingegärd Löfgren

2013-02-25

Det var en mycket god måndagsmiddag!

yvonne pira

2012-11-12

vad gott det var hade i persilja i mina järpar

Liknande recept

Spara recept

Oxrullader i gräddsås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Wallenbergare

Betyg
Betyg
(35)