Nötrulader

Nötrulader

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fyllda rullar med en gräddig sås gjord på saftig sky.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tunt skivat nötkött av innanlår eller fransyska
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 tsk salt, efter smak
  • Fyllningar:
  • 80 g finhackat bacon eller ansjovisfiléer
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • Stekning:
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 0.5 köttbuljongtärning
  • Sås:
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 tsk soja, efter smak

Gör så här

  1. Salta och peppra nötköttskivorna på ena sidan. Lägg på en av fyllningarna. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare. Låt fettet bli ljusbrunt i en kastrull eller traktörpanna. Bryn ruladerna runt om. Salta och peppra. Späd med lite buljong i taget och efterstek under lock på svag värme 45-50 min. Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna.

Sås av sky

  1. Mät upp skyn och späd eventuellt med lite vatten. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i skyn. Koka såsen ca 5 min. Smaka av med peppar och soja. Lägg ruladerna i såsen.

Servering

Servera med kokt potatis eller potatismos, lingonsylt och/eller cornichoner. Garnera gärna med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Biff Rydberg med crème fraiche och pepparrot

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Burgare med chilimajo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Wallenbergare

Betyg
Betyg
(36)
Nötrulader
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g tunt skivat nötkött av innanlår eller fransyska
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 tsk salt, efter smak
  • Fyllningar:
  • 80 g finhackat bacon eller ansjovisfiléer
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • Stekning:
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 0.5 köttbuljongtärning
  • Sås:
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 tsk soja, efter smak

Nötrulader

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fyllda rullar med en gräddig sås gjord på saftig sky.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra nötköttskivorna på ena sidan. Lägg på en av fyllningarna. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare. Låt fettet bli ljusbrunt i en kastrull eller traktörpanna. Bryn ruladerna runt om. Salta och peppra. Späd med lite buljong i taget och efterstek under lock på svag värme 45-50 min. Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna.

Sås av sky

  1. Mät upp skyn och späd eventuellt med lite vatten. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i skyn. Koka såsen ca 5 min. Smaka av med peppar och soja. Lägg ruladerna i såsen.

Servering

Servera med kokt potatis eller potatismos, lingonsylt och/eller cornichoner. Garnera gärna med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Biff Rydberg med crème fraiche och pepparrot

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Burgare med chilimajo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Wallenbergare

Betyg
Betyg
(36)