Nötrulader

Nötrulader

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fyllda rullar med en gräddig sås gjord på saftig sky.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
  • 500 g tunt skivat nötkött av innanlår eller fransyska
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 tsk salt, efter smak
  • Fyllningar:
  • 80 g finhackat bacon eller ansjovisfiléer
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • Stekning:
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 0.5 köttbuljongtärning
  • Sås:
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 tsk soja, efter smak

Gör så här

  1. Salta och peppra nötköttskivorna på ena sidan. Lägg på en av fyllningarna. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare. Låt fettet bli ljusbrunt i en kastrull eller traktörpanna. Bryn ruladerna runt om. Salta och peppra. Späd med lite buljong i taget och efterstek under lock på svag värme 45-50 min. Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna.

Sås av sky

  1. Mät upp skyn och späd eventuellt med lite vatten. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i skyn. Koka såsen ca 5 min. Smaka av med peppar och soja. Lägg ruladerna i såsen.

Servering

Servera med kokt potatis eller potatismos, lingonsylt och/eller cornichoner. Garnera gärna med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nötrulader
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g tunt skivat nötkött av innanlår eller fransyska
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 tsk salt, efter smak
  • Fyllningar:
  • 80 g finhackat bacon eller ansjovisfiléer
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 finhackad gul lök
  • Stekning:
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 0.5 köttbuljongtärning
  • Sås:
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 2 tsk soja, efter smak

Nötrulader

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fyllda rullar med en gräddig sås gjord på saftig sky.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner

Gör så här

  1. Salta och peppra nötköttskivorna på ena sidan. Lägg på en av fyllningarna. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare. Låt fettet bli ljusbrunt i en kastrull eller traktörpanna. Bryn ruladerna runt om. Salta och peppra. Späd med lite buljong i taget och efterstek under lock på svag värme 45-50 min. Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna.

Sås av sky

  1. Mät upp skyn och späd eventuellt med lite vatten. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i skyn. Koka såsen ca 5 min. Smaka av med peppar och soja. Lägg ruladerna i såsen.

Servering

Servera med kokt potatis eller potatismos, lingonsylt och/eller cornichoner. Garnera gärna med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!