För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Färsjärpar med tzatziki och klyftpotatis

Betyg (1-5):
4 (12 betyg)

Järpar är en maträtt med grekiska anor och nu även en svensk favorit.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg klyftad potatis
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja och salt. Låt stå i ugnen cirka 25 minuter.
  3. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna och riv gurkan grovt. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda färsen med alla ingredienser utom oljan och forma sedan 6/12/18 avlånga bullar och stek dem i en het panna med olja i tills de fått fin färg och är genomstekta, cirka 6 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2013-04-11

Supergott! Och tack Yvonne för tipset med persilja i!

Fanny Carrillo de Camacho

2013-04-08

jag tycker om att ni ska använda purjolök i och med cylantro (CORIANDER) det gav annorlunda smak och de är gott. SMAKA MÅL TID

Ingegärd Löfgren

2013-02-25

Det var en mycket god måndagsmiddag!

yvonne pira

2012-11-12

vad gott det var hade i persilja i mina järpar

Liknande recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Oxrullader i gräddsås

(22)

Fläskkotlett i grönpepparsås

(22)

Wallenbergare

(28)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(9)

Viltwallenbergare med gräddsås

(9)

Taco med röda linser

(13)

Nötrulader

(16)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg klyftad potatis
  • 0.5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 tsk salt

Färsjärpar med tzatziki och klyftpotatis

Betyg (1-5):
4 (12 betyg)

Järpar är en maträtt med grekiska anor och nu även en svensk favorit.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olivolja och salt. Låt stå i ugnen cirka 25 minuter.
  3. Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna och riv gurkan grovt. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda färsen med alla ingredienser utom oljan och forma sedan 6/12/18 avlånga bullar och stek dem i en het panna med olja i tills de fått fin färg och är genomstekta, cirka 6 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2013-04-11

Supergott! Och tack Yvonne för tipset med persilja i!

Fanny Carrillo de Camacho

2013-04-08

jag tycker om att ni ska använda purjolök i och med cylantro (CORIANDER) det gav annorlunda smak och de är gott. SMAKA MÅL TID

Ingegärd Löfgren

2013-02-25

Det var en mycket god måndagsmiddag!

yvonne pira

2012-11-12

vad gott det var hade i persilja i mina järpar

Liknande recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Oxrullader i gräddsås

(22)

Fläskkotlett i grönpepparsås

(22)

Wallenbergare

(28)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(9)

Viltwallenbergare med gräddsås

(9)

Taco med röda linser

(13)

Nötrulader

(16)