Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng
  • Tid 40 min + ugnstid
  • Ugn 200º

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

5 (2 betyg)

Saftiga biffar toppade med tomatsalsa och serveras med en härlig rotfruktsgratäng.

  • Tillagningstid 40 min + ugnstid
  • Ingredienser 33
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 portioner
  • 2 brödskivor, gärna gårdagens (ca 4 dl smul)
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 900 g nötfärs
  • 1 kruka kruspersilja, finhackad
  • 0.5 kruka oregano, finhackad (blad och stjälk)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Rotfruktsgratäng
  • 0.5 kg potatis
  • 400 g sötpotatis
  • 300 g rotselleri
  • 1 liten gul lök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 5 dl grädde
Tomatsalsa
  • 400 g söta körsbärstomater
  • 3 salladslökar
  • 1 röd chili
  • 0.5 liten röd lök, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 0.5 kruka färsk oregano, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Till servering
  • 250 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rotfruktsgratäng: Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatis och rotselleri i tunna skivor, gärna med mandolin. Vänd runt med lök, vitlök, salt och cayennepeppar i en gratängform. Häll över grädden och tillaga mitt i ugnen tills det är mjukt med fin färg, ca 50 min.

Färsbiffar:

  1. 1

    Mixa eller finhacka brödskivorna till ett smul och rör ihop med vatten, ägg och vitlök. Tillsätt färs, örter, lök, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma till stora biffar med blöta händer. Hetta upp en grillpanna och stek biffarna till fin grillyta och tills de är genomstekta.

Tomatsalsa:

  1. 1

    Fintärna tomaterna och strimla salladslök och chili. Vänd runt med lök, koriander, oregano, olja, limesaft, honung, salt och peppar. Skeda salsan över biffarna vid servering.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek haricots verts med vitlök 2 min. Strö över flingsalt.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

  • Coop

    Tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

  • Coop

    Hej! Tyvärr har ingredienslistorna trillat bort på vissa av våra nyaste recept. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt. Vänliga hälsningar Elsa, webbredaktör

  • Coop

    Hej! Tyvärr har ingredienslistorna trillat bort på vissa av våra nyaste recept. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt. Vänliga hälsningar Elsa, webbredaktör

Visa fler