Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Somriga färsbiffar med en fräsch bönsallad.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 morot, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Bönsallad
  • 1 förpackning (à 400 g) stora eller små vita bönor, avsköljda
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 500 g körsbärstomater
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm salt
  • Kvargsås
  • 2 dl kvarg
  • 1 kruka dill, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Blanda ihop färsen med ägg, lök, morot, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till mindre biffar och stek i het panna i olivolja. Stek 2-3 min per sida.
  2. Blanda alla ingredienserna till bönsalladen. Rör ihop kvarg, dill och vitlök till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera biffarna med bönsallad och kvargsås.

Tips

Stek hellre biffarna för lite än för mycket så blir de saftigare. Gör inget med rosa mitt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-06-13

Färsbiffarna var ganska goda fastän cayenpepparn tog över en del. Men resten föll inte riktigt i smaken tyvärr.

Coop

2019-03-04

Hej Maj-Britt, receptet ska stämma! Man kan dock smaka sig fram till sin egen favoritkryddning. hälsar Elsa, webbredaktör

Maj-Britt

2019-03-02

Stämmer verkligen kryddningen på köttbullarna

Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Moussakagratäng

(36)

Medelhavsgratäng

(21)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 morot, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Bönsallad
  • 1 förpackning (à 400 g) stora eller små vita bönor, avsköljda
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 500 g körsbärstomater
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm salt
  • Kvargsås
  • 2 dl kvarg
  • 1 kruka dill, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Somriga färsbiffar med en fräsch bönsallad.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop färsen med ägg, lök, morot, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till mindre biffar och stek i het panna i olivolja. Stek 2-3 min per sida.
  2. Blanda alla ingredienserna till bönsalladen. Rör ihop kvarg, dill och vitlök till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera biffarna med bönsallad och kvargsås.

Tips

Stek hellre biffarna för lite än för mycket så blir de saftigare. Gör inget med rosa mitt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-06-13

Färsbiffarna var ganska goda fastän cayenpepparn tog över en del. Men resten föll inte riktigt i smaken tyvärr.

Coop

2019-03-04

Hej Maj-Britt, receptet ska stämma! Man kan dock smaka sig fram till sin egen favoritkryddning. hälsar Elsa, webbredaktör

Maj-Britt

2019-03-02

Stämmer verkligen kryddningen på köttbullarna

Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Moussakagratäng

(36)

Medelhavsgratäng

(21)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies