Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Somriga färsbiffar med en fräsch bönsallad.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 morot, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk svartpeppar
  • Bönsallad
  • 1 förpackning (à 400 g) stora eller små vita bönor, avsköljda
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 500 g körsbärstomater
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • Kvargsås
  • 2 dl kvarg
  • 1 kruka dill, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Gör så här

  1. Blanda ihop färsen med ägg, lök, morot, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till mindre biffar och stek i het panna i olivolja. Stek 2-3 min per sida.
  2. Blanda alla ingredienserna till bönsalladen. Rör ihop kvarg, dill och vitlök till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera biffarna med bönsallad och kvargsås.

Tips

Stek hellre biffarna för lite än för mycket så blir de saftigare. Gör inget med rosa mitt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-06-13

Färsbiffarna var ganska goda fastän cayenpepparn tog över en del. Men resten föll inte riktigt i smaken tyvärr.

Coop

2019-03-04

Hej Maj-Britt, receptet ska stämma! Man kan dock smaka sig fram till sin egen favoritkryddning. hälsar Elsa, webbredaktör

Maj-Britt

2019-03-02

Stämmer verkligen kryddningen på köttbullarna

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Brunchplåt - Coop

(33)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Sparris- och skinkomelett - Coop

(8)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 morot, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk svartpeppar
  • Bönsallad
  • 1 förpackning (à 400 g) stora eller små vita bönor, avsköljda
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 500 g körsbärstomater
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • Kvargsås
  • 2 dl kvarg
  • 1 kruka dill, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg (1-5):
4.4 (10 betyg)

Somriga färsbiffar med en fräsch bönsallad.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop färsen med ägg, lök, morot, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till mindre biffar och stek i het panna i olivolja. Stek 2-3 min per sida.
  2. Blanda alla ingredienserna till bönsalladen. Rör ihop kvarg, dill och vitlök till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera biffarna med bönsallad och kvargsås.

Tips

Stek hellre biffarna för lite än för mycket så blir de saftigare. Gör inget med rosa mitt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-06-13

Färsbiffarna var ganska goda fastän cayenpepparn tog över en del. Men resten föll inte riktigt i smaken tyvärr.

Coop

2019-03-04

Hej Maj-Britt, receptet ska stämma! Man kan dock smaka sig fram till sin egen favoritkryddning. hälsar Elsa, webbredaktör

Maj-Britt

2019-03-02

Stämmer verkligen kryddningen på köttbullarna

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa - Coop

(0)

Rustik bondgryta - Coop

(34)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Brunchplåt - Coop

(33)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Sparris- och skinkomelett - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies