
Fänkålssill
Betyg (1-5):
En fräsch sill i klar lag.
Tillagningstid: 10 min + tid att dra
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
- 0.5 msk fänkålsfrön
- 1 liten fänkål
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl citronsaft pressad
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 salladslök, strimlad
- 0.5 liten citron, i tunna skivor
Gör så här
- Skär sillen i ca 1 cm stora bitar och lägg i en skål. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin.
- Vänd runt sill och fänkål med olja, citronsaft, vinäger, salladslök och fänkålsfrön. Låt stå minst 30 min före servering. Garnera med citron.
Liknande recept
Fänkålssill
Betyg (1-5):
En fräsch sill i klar lag.
Tillagningstid: 10 min + tid att dra
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär sillen i ca 1 cm stora bitar och lägg i en skål. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin.
- Vänd runt sill och fänkål med olja, citronsaft, vinäger, salladslök och fänkålsfrön. Låt stå minst 30 min före servering. Garnera med citron.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-02-27
Hej Ann-Christin, receptet kommer från tidningen Mer Smak, där den puclicerades ihop med ett annat sillrecept. Ingressen följde med därifrån, men är nu ändrad. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör
2019-02-27
Vadå kompletterar den krämiga?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2019-02-27
Hej Ann-Christin, receptet kommer från tidningen Mer Smak, där den puclicerades ihop med ett annat sillrecept. Ingressen följde med därifrån, men är nu ändrad. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör
Ann-Christin
2019-02-27
Vadå kompletterar den krämiga?