Fänkålssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En fräsch sill i klar lag.

Tillagningstid: 10 min + tid att dra
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft pressad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 liten citron, i tunna skivor

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 cm stora bitar och lägg i en skål. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin.
  2. Vänd runt sill och fänkål med olja, citronsaft, vinäger, salladslök och fänkålsfrön. Låt stå minst 30 min före servering. Garnera med citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-02-27

Hej Ann-Christin, receptet kommer från tidningen Mer Smak, där den puclicerades ihop med ett annat sillrecept. Ingressen följde med därifrån, men är nu ändrad. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Ann-Christin

2019-02-27

Vadå kompletterar den krämiga?

Liknande recept

Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft pressad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 liten citron, i tunna skivor

Fänkålssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En fräsch sill i klar lag.

Tillagningstid: 10 min + tid att dra
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 cm stora bitar och lägg i en skål. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin.
  2. Vänd runt sill och fänkål med olja, citronsaft, vinäger, salladslök och fänkålsfrön. Låt stå minst 30 min före servering. Garnera med citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-02-27

Hej Ann-Christin, receptet kommer från tidningen Mer Smak, där den puclicerades ihop med ett annat sillrecept. Ingressen följde med därifrån, men är nu ändrad. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Ann-Christin

2019-02-27

Vadå kompletterar den krämiga?

Liknande recept

Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Matjessill med medelhavssmaker

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lax- och gösceviche

Betyg
Betyg
(1)