För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fänkålssill

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En fräsch sill i klar lag.

Tillagningstid: 10 min + tid att dra
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft pressad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 liten citron, i tunna skivor

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 cm stora bitar och lägg i en skål. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin.
  2. Vänd runt sill och fänkål med olja, citronsaft, vinäger, salladslök och fänkålsfrön. Låt stå minst 30 min före servering. Garnera med citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-02-27

Hej Ann-Christin, receptet kommer från tidningen Mer Smak, där den puclicerades ihop med ett annat sillrecept. Ingressen följde med därifrån, men är nu ändrad. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Ann-Christin

2019-02-27

Vadå kompletterar den krämiga?

Liknande recept

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

(7)

Laxsida med couscoussallad

(12)

Lax- och spenatpaj

(94)

Lax- och gösceviche

(1)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 840 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 liten fänkål
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl citronsaft pressad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 liten citron, i tunna skivor

Fänkålssill

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En fräsch sill i klar lag.

Tillagningstid: 10 min + tid att dra
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i ca 1 cm stora bitar och lägg i en skål. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna tills de börjar dofta. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin.
  2. Vänd runt sill och fänkål med olja, citronsaft, vinäger, salladslök och fänkålsfrön. Låt stå minst 30 min före servering. Garnera med citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-02-27

Hej Ann-Christin, receptet kommer från tidningen Mer Smak, där den puclicerades ihop med ett annat sillrecept. Ingressen följde med därifrån, men är nu ändrad. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Ann-Christin

2019-02-27

Vadå kompletterar den krämiga?

Liknande recept

Tomat- och kaprissill med körsbärstomater

(7)

Laxsida med couscoussallad

(12)

Lax- och spenatpaj

(94)

Lax- och gösceviche

(1)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Filodegsknyten med västerbottensost

(1)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)