Fänkåls- och äppelsallad med hasselnötter och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Så fräscht och så gott. Passar till mycket. Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 stor fänkål
  • 2 äpplen, i tunna stickor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 20 g parmesanost

Gör så här

  1. Hyvla fänkålen tunt med mandolin. Vänd runt med äpple, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka upp och nötterna får fin färg. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid så det mesta av skalet lossnar. Hacka dem grovt och strö över salladen. Toppa med finriven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julig grönsallad med citrus och nötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Limegravad lax med gurksallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsknyten med stilton och fikon samt rödlöks- och spenatsallad

Betyg
Betyg
(30)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 stor fänkål
  • 2 äpplen, i tunna stickor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 20 g parmesanost

Fänkåls- och äppelsallad med hasselnötter och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Så fräscht och så gott. Passar till mycket. Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hyvla fänkålen tunt med mandolin. Vänd runt med äpple, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka upp och nötterna får fin färg. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid så det mesta av skalet lossnar. Hacka dem grovt och strö över salladen. Toppa med finriven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julig grönsallad med citrus och nötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Limegravad lax med gurksallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Asiatisk kimchi med ingefära och sambal

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsknyten med stilton och fikon samt rödlöks- och spenatsallad

Betyg
Betyg
(30)