Falafeltallrik

Falafeltallrik

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Hemgjord falafel är så otroligt gott! Servera med libabröd, snabbsyrad rödkål, hummus och spenat.

Tillagningstid: 45 min + tid för blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl kikärter torra
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1.5 tsk salt
  • 3 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • olja till fritering
  • Till servering
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 citron
  • 1 kruka bladpersilja
  • 2 libabröd
  • snabbsyrad rödkål och muhammara

Gör så här

  1. Låt kikärtorna ligga i blöt ca 12 tim. Skölj de blötlagda kikärtorna och låt dem rinna av väl i en sil.
  2. Kör kikärtorna i en matberedare med salt, kryddor och bakpulver till en grov massa.
  3. Tillsätt lök, vitlök och persilja och mixa till en konsistens ungefär som fin couscous.
  4. Är den för grov är den svår att forma, men det får inte bli en deg. Forma ca 20 bollar genom att pressa samman massan, det går inte att rulla.
  5. Det bästa är att forma dem i en glasskopa eller sked som doppas i kallt vatten emellanåt.
  6. Hetta upp olja i en kastrull till 180° (oljan ska täcka falafeln). Lägg i några bollar i taget, gärna med en hålslev, och fritera dem 1-2 min tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  7. Hacka bladpersiljan grovt. Skär citronen i klyftor. Skär bröden i trekanter. Servera falafeln med snabbsyrad rödkål, muhammara, spenat, persilja, citronklyftor och bröd.

Tips

Recept på snabbsyrad rödkål och Muhammara hittar du här på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabbsyrad rödkål

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Muhammara

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Klassisk hummus

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(192)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(38)
Falafeltallrik
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl kikärter torra
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1.5 tsk salt
  • 3 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • olja till fritering
  • Till servering
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 citron
  • 1 kruka bladpersilja
  • 2 libabröd
  • snabbsyrad rödkål och muhammara

Falafeltallrik

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Hemgjord falafel är så otroligt gott! Servera med libabröd, snabbsyrad rödkål, hummus och spenat.

Tillagningstid: 45 min + tid för blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt kikärtorna ligga i blöt ca 12 tim. Skölj de blötlagda kikärtorna och låt dem rinna av väl i en sil.
  2. Kör kikärtorna i en matberedare med salt, kryddor och bakpulver till en grov massa.
  3. Tillsätt lök, vitlök och persilja och mixa till en konsistens ungefär som fin couscous.
  4. Är den för grov är den svår att forma, men det får inte bli en deg. Forma ca 20 bollar genom att pressa samman massan, det går inte att rulla.
  5. Det bästa är att forma dem i en glasskopa eller sked som doppas i kallt vatten emellanåt.
  6. Hetta upp olja i en kastrull till 180° (oljan ska täcka falafeln). Lägg i några bollar i taget, gärna med en hålslev, och fritera dem 1-2 min tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  7. Hacka bladpersiljan grovt. Skär citronen i klyftor. Skär bröden i trekanter. Servera falafeln med snabbsyrad rödkål, muhammara, spenat, persilja, citronklyftor och bröd.

Tips

Recept på snabbsyrad rödkål och Muhammara hittar du här på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Snabbsyrad rödkål

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Muhammara

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Klassisk hummus

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(192)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(38)