Falafelbarens pitabröd

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Visst funkar köpta pitabröd men det är faktiskt extra gott med hembakta.

Tillagningstid: 40 min + 1 natt + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:250º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 25 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen 5 min med maskin eller 10 min för hand. Degen ska vara lätt kladdig. Täck bunken med plast och låt jäsa i kylskåpet ca 12 timmar.
  3. Arbeta degen smidig på lätt mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma till runda bollar och låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
  4. Platta ut bollarna tills de är ca 15 cm i diameter. Låt ligga på mjölat bakplåtspapper och jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Lyft över bakplåtspapperet till en uppvärmd ugnsplåt och ställ in i ugnen.
  5. Grädda tills bröden rest sig, ca 5 min. Låt svalna innan de snittas upp och fylls med alla goda tillbehör.

Servering

Servera till falafel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



4 st
  • Ingredienser (4)
  • 25 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning

Falafelbarens pitabröd

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Visst funkar köpta pitabröd men det är faktiskt extra gott med hembakta.

Tillagningstid: 40 min + 1 natt + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:250º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen 5 min med maskin eller 10 min för hand. Degen ska vara lätt kladdig. Täck bunken med plast och låt jäsa i kylskåpet ca 12 timmar.
  3. Arbeta degen smidig på lätt mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma till runda bollar och låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
  4. Platta ut bollarna tills de är ca 15 cm i diameter. Låt ligga på mjölat bakplåtspapper och jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Lyft över bakplåtspapperet till en uppvärmd ugnsplåt och ställ in i ugnen.
  5. Grädda tills bröden rest sig, ca 5 min. Låt svalna innan de snittas upp och fylls med alla goda tillbehör.

Servering

Servera till falafel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies