För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Falafelbarens pitabröd

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Visst funkar köpta pitabröd men det är faktiskt extra gott med hembakta.

Tillagningstid: 40 min + 1 natt + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:250º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 9 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen 5 min med maskin eller 10 min för hand. Degen ska vara lätt kladdig. Täck bunken med plast och låt jäsa i kylskåpet ca 12 timmar.
  3. Arbeta degen smidig på lätt mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma till runda bollar och låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
  4. Platta ut bollarna tills de är ca 15 cm i diameter. Låt ligga på mjölat bakplåtspapper och jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Lyft över bakplåtspapperet till en uppvärmd ugnsplåt och ställ in i ugnen.
  5. Grädda tills bröden rest sig, ca 5 min. Låt svalna innan de snittas upp och fylls med alla goda tillbehör.

Servering

Servera till falafel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



4 st
  • Ingredienser (4)
  • 25 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 9 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
  • 2 tsk salt

Falafelbarens pitabröd

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Visst funkar köpta pitabröd men det är faktiskt extra gott med hembakta.

Tillagningstid: 40 min + 1 natt + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:250º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt och mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen 5 min med maskin eller 10 min för hand. Degen ska vara lätt kladdig. Täck bunken med plast och låt jäsa i kylskåpet ca 12 timmar.
  3. Arbeta degen smidig på lätt mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma till runda bollar och låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
  4. Platta ut bollarna tills de är ca 15 cm i diameter. Låt ligga på mjölat bakplåtspapper och jäsa ytterligare 30 min under bakduk. Lyft över bakplåtspapperet till en uppvärmd ugnsplåt och ställ in i ugnen.
  5. Grädda tills bröden rest sig, ca 5 min. Låt svalna innan de snittas upp och fylls med alla goda tillbehör.

Servering

Servera till falafel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!