Fajitasgratäng med fisk

Fajitasgratäng med fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Fajitakryddad gratäng med torsk och ris som serveras med klassiska tacotillbehör som tortillachips, tomat och gurka. Ett nytt sätt att äta tex mex-favoriten på!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 600 g torskfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, saft
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 28 g fajita kryddmix
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 150 g tortillachips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg torsken i en form, salta och pressa över citronsaft. Rör ihop grädde, crème fraiche och fajitakrydda.
  2. Häll såsen över torsken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera torsken med ris, gurka, tomat och tortillachips.

Tips

Koka dubbel mängd av riset så att det räcker till morgondagens stekta ris.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2020-10-26

Superenkelt och förvånandsvärt gott.

Samuel

2020-03-05

Trevlig rätt. Skulle jag ändra något skulle jag köpa ost med lite mer smak, och kanske minska lite på såsen. Fisken släppte rätt mycket vätska i ugnen.

Checkbox Coop

2019-07-03

Hej Therese, fisken ska vara tinad! Lycka till i köket hälsar Elsa, webbredaktör

Therese

2019-07-01

Ska fisken vara tinad innan eller kan den vara fryst?

Fajitasgratäng med fisk
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl basmatiris
  • 600 g torskfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, saft
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 28 g fajita kryddmix
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 150 g tortillachips

Fajitasgratäng med fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Fajitakryddad gratäng med torsk och ris som serveras med klassiska tacotillbehör som tortillachips, tomat och gurka. Ett nytt sätt att äta tex mex-favoriten på!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg torsken i en form, salta och pressa över citronsaft. Rör ihop grädde, crème fraiche och fajitakrydda.
  2. Häll såsen över torsken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera torsken med ris, gurka, tomat och tortillachips.

Tips

Koka dubbel mängd av riset så att det räcker till morgondagens stekta ris.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2020-10-26

Superenkelt och förvånandsvärt gott.

Samuel

2020-03-05

Trevlig rätt. Skulle jag ändra något skulle jag köpa ost med lite mer smak, och kanske minska lite på såsen. Fisken släppte rätt mycket vätska i ugnen.

Checkbox Coop

2019-07-03

Hej Therese, fisken ska vara tinad! Lycka till i köket hälsar Elsa, webbredaktör

Therese

2019-07-01

Ska fisken vara tinad innan eller kan den vara fryst?