Fajitasgratäng med fisk

Fajitasgratäng med fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Fajitakryddad gratäng med torsk och ris som serveras med klassiska tacotillbehör som tortillachips, tomat och gurka. Ett nytt sätt att äta tex mex-favoriten på!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 600 g torskfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, saft
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 28 g fajita kryddmix
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 150 g tortillachips

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg torsken i en form, salta och pressa över citronsaft. Rör ihop grädde, crème fraiche och fajitakrydda.
  2. Häll såsen över torsken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera torsken med ris, gurka, tomat och tortillachips.

Tips

Koka dubbel mängd av riset så att det räcker till morgondagens stekta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2020-10-26

Superenkelt och förvånandsvärt gott.

Samuel

2020-03-05

Trevlig rätt. Skulle jag ändra något skulle jag köpa ost med lite mer smak, och kanske minska lite på såsen. Fisken släppte rätt mycket vätska i ugnen.

Coop

2019-07-03

Hej Therese, fisken ska vara tinad! Lycka till i köket hälsar Elsa, webbredaktör

Therese

2019-07-01

Ska fisken vara tinad innan eller kan den vara fryst?

Liknande recept

Spara recept

Torsk i ugn med gräddsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxburgare med tsatsiki

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkel fiskgratäng

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(20)
Fajitasgratäng med fisk
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl basmatiris
  • 600 g torskfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 citron, saft
  • 3 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 28 g fajita kryddmix
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 gurka, tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • 150 g tortillachips

Fajitasgratäng med fisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Fajitakryddad gratäng med torsk och ris som serveras med klassiska tacotillbehör som tortillachips, tomat och gurka. Ett nytt sätt att äta tex mex-favoriten på!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Lägg torsken i en form, salta och pressa över citronsaft. Rör ihop grädde, crème fraiche och fajitakrydda.
  2. Häll såsen över torsken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera torsken med ris, gurka, tomat och tortillachips.

Tips

Koka dubbel mängd av riset så att det räcker till morgondagens stekta ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2020-10-26

Superenkelt och förvånandsvärt gott.

Samuel

2020-03-05

Trevlig rätt. Skulle jag ändra något skulle jag köpa ost med lite mer smak, och kanske minska lite på såsen. Fisken släppte rätt mycket vätska i ugnen.

Coop

2019-07-03

Hej Therese, fisken ska vara tinad! Lycka till i köket hälsar Elsa, webbredaktör

Therese

2019-07-01

Ska fisken vara tinad innan eller kan den vara fryst?

Liknande recept

Spara recept

Torsk i ugn med gräddsås

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxburgare med tsatsiki

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Enkel fiskgratäng

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Ugnsbakad kolja med champinjoner

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(20)