Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept från Elisabeth Johansson

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.25 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1.5 dl hasselnötskräm
  • pastellfärgade mintchokladkulor eller små chokladpåskägg
  • florsocker att pudra med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen varm för hand tills den är ca 60°.
  2. Ta bort bunken från kastrullen och fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt. Vänd ner citronskalet och klicka upp marängen med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper i åtta lika stora klickar.
  3. Forma en fördjupning i varje maräng med baksidan av en sked. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 100°. Grädda ca 1 ½ timme, de är färdiga när de är torra i botten och släpper från bakplåtspapperet. Ta ut och låt marängerna svalna.
  4. Värm nötkrämen så den blir lösare i konsistensen och spritsa på marängerna. Lägg godiskulor ovanpå. Pudra ev med florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med choklad

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(41)
Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2.25 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1.5 dl hasselnötskräm
  • pastellfärgade mintchokladkulor eller små chokladpåskägg
  • florsocker att pudra med

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept från Elisabeth Johansson

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen varm för hand tills den är ca 60°.
  2. Ta bort bunken från kastrullen och fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt. Vänd ner citronskalet och klicka upp marängen med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper i åtta lika stora klickar.
  3. Forma en fördjupning i varje maräng med baksidan av en sked. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 100°. Grädda ca 1 ½ timme, de är färdiga när de är torra i botten och släpper från bakplåtspapperet. Ta ut och låt marängerna svalna.
  4. Värm nötkrämen så den blir lösare i konsistensen och spritsa på marängerna. Lägg godiskulor ovanpå. Pudra ev med florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka med choklad

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Marängöverbakade jordgubbar med passionsfrukt

Betyg
Betyg
(41)