Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)
  • Tid 30 min + 1,5 tim i ugn
  • Ugn 150º

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

1 (1 betyg)

Recept från Elisabeth Johansson

  • Tillagningstid 30 min + 1,5 tim i ugn
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

8 stycken
  • 2.25 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
Fyllning
  • 1.5 dl hasselnötskräm
  • pastellfärgade mintchokladkulor eller små chokladpåskägg
  • florsocker att pudra med
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen varm för hand tills den är ca 60°.

  2. 2

    Ta bort bunken från kastrullen och fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt. Vänd ner citronskalet och klicka upp marängen med hjälp av två matskedar på en plåt med bakplåtspapper i åtta lika stora klickar.

  3. 3

    Forma en fördjupning i varje maräng med baksidan av en sked. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 100°. Grädda ca 1 ½ timme, de är färdiga när de är torra i botten och släpper från bakplåtspapperet. Ta ut och låt marängerna svalna.

  4. 4

    Värm nötkrämen så den blir lösare i konsistensen och spritsa på marängerna. Lägg godiskulor ovanpå. Pudra ev med florsocker.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar