Entrecôte med canellinibönor i vitlök & timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Entrecôte med bönor med smak av timjan och lök.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:150º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g rumstempererad entrecôte
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 vitlök ev mer
  • Bönor:
  • 400 g cannellinibönor på burk
  • 3 msk olivolja
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk finhackad färsk timjan ev mer
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Klappa in köttet med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek köttet till ordentlig stekyta på båda sidorna. Låt även den halverade vitlöken steka med. Lägg kött och vitlök i en ugnssäker form i ugnen. Köttet ska få en innertemperatur på 55-58°, 15–25 min, beroende på tjocklek. Låt köttet vila 10 min innan servering.

Bönor

  1. Skölj bönorna och låt rinna av. Fräs schalottenlök mjuk i olja utan att få färg. Vänd ner bönor och timjan.
  2. Servera köttet med bönorna och vitlöken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacotårta med nachos

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Chiligryta

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färsbullar med kikärtor

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bönköttbullar med gräddsås

Betyg
Betyg
(28)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g rumstempererad entrecôte
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 vitlök ev mer
  • Bönor:
  • 400 g cannellinibönor på burk
  • 3 msk olivolja
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk finhackad färsk timjan ev mer
  • 0.5 tsk salt

Entrecôte med canellinibönor i vitlök & timjan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Entrecôte med bönor med smak av timjan och lök.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:150º
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Klappa in köttet med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek köttet till ordentlig stekyta på båda sidorna. Låt även den halverade vitlöken steka med. Lägg kött och vitlök i en ugnssäker form i ugnen. Köttet ska få en innertemperatur på 55-58°, 15–25 min, beroende på tjocklek. Låt köttet vila 10 min innan servering.

Bönor

  1. Skölj bönorna och låt rinna av. Fräs schalottenlök mjuk i olja utan att få färg. Vänd ner bönor och timjan.
  2. Servera köttet med bönorna och vitlöken.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tacotårta med nachos

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Chiligryta

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Färsbiffar med bönsallad och kvargsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färsbullar med kikärtor

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bönköttbullar med gräddsås

Betyg
Betyg
(28)