Chili con carne med grytbitar

Chili con carne med grytbitar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Köttgrytan som bara blir bättre och godare ju längre den får koka. Mustigt och gott med nöt eller älg, vita bönor, grönsaker och smakrika kryddor.

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
8 portioner
  • 1.5 kg grytbitar av nöt - eller älg
  • 2 klyftade stora gula lökar
  • 2 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 6 dl vatten
  • 4 msk koncentrerad oxfond
  • 3 tärnade paprikor
  • 200 g delade champinjoner
  • 800 g vita bönor i tomatsås, 2 burkar
  • 500 g passerade tomater
  • 400 g blandade bönor, 1 burk
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 5 dl naturell yoghurt

Gör så här

  1. Bryn köttbitar, gul lök och vitlök i en stor het gryta med olja. Fräs med de torra kryddorna någon minut. Häll på vatten och fond och låt köttet puttra i 3 tim under tättslutande lock. Fyll på med vatten om vätskan skulle koka bort för mycket.
  2. Tillsätt grönsaker, svamp, vita bönor och passerade tomater i grytan. Låt allt puttra ca 15 min.
  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Låt rinna av och häll i grytan.
  4. Smaka av med sambal oelek, vinäger, salt och peppar tills du får en bra balans av smaker.
  5. Servera eventuellt med naturell yoghurt och eventuellt en bit bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Counter-Terrorist

2014-11-30

Denna maten lagade jag till mina 4 lagkamrater i ct-spawn under vår warmup :) Snabbt och enkelt :D

Chili larssdotterz

2014-11-30

Jag tycker att vi borde ta bort Chili

Carne

2014-11-30

Jag tycker vi borde ta bort Karin

Chili con carne med grytbitar
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1.5 kg grytbitar av nöt - eller älg
  • 2 klyftade stora gula lökar
  • 2 msk olja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • 6 dl vatten
  • 4 msk koncentrerad oxfond
  • 3 tärnade paprikor
  • 200 g delade champinjoner
  • 800 g vita bönor i tomatsås, 2 burkar
  • 500 g passerade tomater
  • 400 g blandade bönor, 1 burk
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 5 dl naturell yoghurt

Chili con carne med grytbitar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Köttgrytan som bara blir bättre och godare ju längre den får koka. Mustigt och gott med nöt eller älg, vita bönor, grönsaker och smakrika kryddor.

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
8 portioner

Gör så här

  1. Bryn köttbitar, gul lök och vitlök i en stor het gryta med olja. Fräs med de torra kryddorna någon minut. Häll på vatten och fond och låt köttet puttra i 3 tim under tättslutande lock. Fyll på med vatten om vätskan skulle koka bort för mycket.
  2. Tillsätt grönsaker, svamp, vita bönor och passerade tomater i grytan. Låt allt puttra ca 15 min.
  3. Skölj bönorna i kallt vatten. Låt rinna av och häll i grytan.
  4. Smaka av med sambal oelek, vinäger, salt och peppar tills du får en bra balans av smaker.
  5. Servera eventuellt med naturell yoghurt och eventuellt en bit bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Counter-Terrorist

2014-11-30

Denna maten lagade jag till mina 4 lagkamrater i ct-spawn under vår warmup :) Snabbt och enkelt :D

Chili larssdotterz

2014-11-30

Jag tycker att vi borde ta bort Chili

Carne

2014-11-30

Jag tycker vi borde ta bort Karin