Enkel kycklingwok

Enkel kycklingwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Färgglad och enkel wok med kyckling, vitkål, morötter och broccoli. Låt woken få lite sting med smak av oyster sauce, vitlök och chili. Snabbt, fräscht och gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 200 g vitkål, i mindre bitar
  • 2 morötter, slantade
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 dl oyster sauce
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Salta och bryn kycklingen till fin färg. Lägg åt sidan.
  2. Lägg ner grönsakerna, vitlöken och chillin i en riktigt het panna och ruska om pannan då och då under stekning. Grönsakerna ska fortfarande behålla sin krispighet. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt oystersås.
  3. Stek ytterligare någon minut och smaka av med salt. Servera direkt med riset.

Tips

Stänk över lite ättiksprit eller pressa en lime för att bryta smakerna med lite syra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2020-02-19

Så gott och enkelt!!Kanon

Sanna

2016-12-01

Fräsch & enkel wok! Jättegod!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Enkel kycklingwok
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl ris
  • 0.5 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, strimlad
  • 200 g vitkål, i mindre bitar
  • 2 morötter, slantade
  • 250 g broccoli, i buketter
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 dl oyster sauce
  • 1 tsk salt

Enkel kycklingwok

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Färgglad och enkel wok med kyckling, vitkål, morötter och broccoli. Låt woken få lite sting med smak av oyster sauce, vitlök och chili. Snabbt, fräscht och gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Salta och bryn kycklingen till fin färg. Lägg åt sidan.
  2. Lägg ner grönsakerna, vitlöken och chillin i en riktigt het panna och ruska om pannan då och då under stekning. Grönsakerna ska fortfarande behålla sin krispighet. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt oystersås.
  3. Stek ytterligare någon minut och smaka av med salt. Servera direkt med riset.

Tips

Stänk över lite ättiksprit eller pressa en lime för att bryta smakerna med lite syra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2020-02-19

Så gott och enkelt!!Kanon

Sanna

2016-12-01

Fräsch & enkel wok! Jättegod!

Liknande recept

Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Kycklingvingar med mangosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad kyckling sweet and sour med kinakål

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)