Enkel Janssons frestelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lättlagad Janssons frestelse med ansjovis, grädde och stompad potatis. Snabbt och enkelt då du slipper skära potatisen i perfekta stavar – lika gott blir det ändå!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 800 g kokt potatis, skalad
  • 125 g ansjovis, hackad
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 20 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek löken i smör tills den är gyllene och karamelliserad, ca 10 min under omrörning. Salta.
  2. Krossa potatisen i en ugnsform och tillsätt lök, ansjovis, grädde, salt och peppar.
  3. Vänd runt något varv och toppa gratängen med ströbröd och hyvlat smör.
  4. Grädda mitt i ugnen tills potatisen är varm och gratängen har fått fin färg.

Tips

Vill du ha stark ansjovissmak – häll även med spadet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Janne

2021-04-08

In i min ugn, va bara lugn ut kommer ut kommer ut kommer ut JANSSOOOOON

Heléne

2021-04-04

Lätt gjord Janssons frestelse

Liknande recept

Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 800 g kokt potatis, skalad
  • 125 g ansjovis, hackad
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 20 g smör

Enkel Janssons frestelse

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lättlagad Janssons frestelse med ansjovis, grädde och stompad potatis. Snabbt och enkelt då du slipper skära potatisen i perfekta stavar – lika gott blir det ändå!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek löken i smör tills den är gyllene och karamelliserad, ca 10 min under omrörning. Salta.
  2. Krossa potatisen i en ugnsform och tillsätt lök, ansjovis, grädde, salt och peppar.
  3. Vänd runt något varv och toppa gratängen med ströbröd och hyvlat smör.
  4. Grädda mitt i ugnen tills potatisen är varm och gratängen har fått fin färg.

Tips

Vill du ha stark ansjovissmak – häll även med spadet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Janne

2021-04-08

In i min ugn, va bara lugn ut kommer ut kommer ut kommer ut JANSSOOOOON

Heléne

2021-04-04

Lätt gjord Janssons frestelse

Liknande recept

Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)