Enchiladas i ugn

Enchiladas i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Snabblagade enchiladas i ugn som fylls med kyckling, paprika, svarta bönor och kryddor. Toppa tortillarullarna med tacosås och riven ost. Perfekt middag för hela familjen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 3 stekta kycklingfiléer, strimlade
  • 1 paprika, tärnad
  • 0.5 rödlök, hackad
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl kokt ris
  • 380 g kokta svarta bönor, avsköljda (bruttovikt)
  • 370 g medium tortillabröd
  • 460 g tacosås (2 burkar)
  • 2 dl riven ost
  • Limedressad lök
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
  • Till servering
  • färsk koriander
  • lime, i klyftor

Gör så här

  1. Stek kyckling, paprika, lök och kryddor i olja några minuter. Tillsätt ris och bönor och låt allt bli varmt. Sätt ugnen på 200°.
  2. Fördela kycklingen på tortillabröden, rulla ihop och lägg i en ugnsform med skarven nedåt.
  3. Häll tacosåsen över rullarna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Vänd runt rödlöken med limesaft och salt. Servera rullarna med löken, koriander och limeklyftor.

Tips

Du kan även använda färsk kyckling som du strimlar och genomsteker. Istället för tacosåsen går det bra att ta 400 g krossade tomater och smaksätta med ½ msk spiskummin.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cathrine

2020-06-15

Jättegott! Fyllningen blev lite torr, men tacosåsen och osten gjorde susen så slutresultatet blev jättebra. Jag gjorde egen tacosås och den limedressade löken var jättegod till.

Enchiladas i ugn
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 stekta kycklingfiléer, strimlade
  • 1 paprika, tärnad
  • 0.5 rödlök, hackad
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl kokt ris
  • 380 g kokta svarta bönor, avsköljda (bruttovikt)
  • 370 g medium tortillabröd
  • 460 g tacosås (2 burkar)
  • 2 dl riven ost
  • Limedressad lök
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
  • Till servering
  • färsk koriander
  • lime, i klyftor

Enchiladas i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Snabblagade enchiladas i ugn som fylls med kyckling, paprika, svarta bönor och kryddor. Toppa tortillarullarna med tacosås och riven ost. Perfekt middag för hela familjen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Stek kyckling, paprika, lök och kryddor i olja några minuter. Tillsätt ris och bönor och låt allt bli varmt. Sätt ugnen på 200°.
  2. Fördela kycklingen på tortillabröden, rulla ihop och lägg i en ugnsform med skarven nedåt.
  3. Häll tacosåsen över rullarna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Vänd runt rödlöken med limesaft och salt. Servera rullarna med löken, koriander och limeklyftor.

Tips

Du kan även använda färsk kyckling som du strimlar och genomsteker. Istället för tacosåsen går det bra att ta 400 g krossade tomater och smaksätta med ½ msk spiskummin.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cathrine

2020-06-15

Jättegott! Fyllningen blev lite torr, men tacosåsen och osten gjorde susen så slutresultatet blev jättebra. Jag gjorde egen tacosås och den limedressade löken var jättegod till.