

Elefantöra av köttfärs
Betyg (1-5):
Elefantöra är vanligtvis lövbiff eller utbankad biff, men nu har vi gjort en variant på denna 80-talsklassiker med kavlad färs. Supergott!
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
- 800 g vitkål
- 2 dl grädde
- 2 msk finriven färsk pepparrot
- salt och svartpeppar
- 200 g körsbärstomater
- smör och olja, till stekning
- 500 g nötfärs
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Skär kålen i grova bitar och lägg i en kastrull med grädde. Låt sjuda tills kålen är mjuk, ca 25 min. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
- Stek tomaterna i olja på låg värme tills de är mjuka, krydda med salt och peppar.
- Forma färsen till 4 runda bollar. Kavla färsbollarna var för sig mellan två bakplåtspapper så att de blir supertunna. Dra bort ena pappret och krydda med salt och peppar.
- Hetta upp smör i en panna och stek färsplattorna hastigt på båda sidor. Servera med kålen och tomaterna.
Tips

Låt färsen va kvar på pappret det ligger på och vänd ner direkt i pannan, dra sedan loss pappret varsamt.
Elefantöra av köttfärs
Betyg (1-5):
Elefantöra är vanligtvis lövbiff eller utbankad biff, men nu har vi gjort en variant på denna 80-talsklassiker med kavlad färs. Supergott!
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Gör så här
- Skär kålen i grova bitar och lägg i en kastrull med grädde. Låt sjuda tills kålen är mjuk, ca 25 min. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
- Stek tomaterna i olja på låg värme tills de är mjuka, krydda med salt och peppar.
- Forma färsen till 4 runda bollar. Kavla färsbollarna var för sig mellan två bakplåtspapper så att de blir supertunna. Dra bort ena pappret och krydda med salt och peppar.
- Hetta upp smör i en panna och stek färsplattorna hastigt på båda sidor. Servera med kålen och tomaterna.
Tips

Låt färsen va kvar på pappret det ligger på och vänd ner direkt i pannan, dra sedan loss pappret varsamt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-12
Väldigt gott, lade i en vitlöksklyfta och några basilikablad i tomaterna.
2020-09-05
Över förväntan, jätte gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Pia
2020-10-12
Väldigt gott, lade i en vitlöksklyfta och några basilikablad i tomaterna.
Sarah
2020-09-05
Över förväntan, jätte gott!