Elefantöra av köttfärs

Elefantöra av köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(81)

Elefantöra är vanligtvis lövbiff eller utbankad biff, men nu har vi gjort en variant på denna 80-talsklassiker med kavlad färs. Supergott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 800 g vitkål
  • 2 dl grädde
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • salt och svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater
  • smör och olja, till stekning
  • 500 g nötfärs
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kålen i grova bitar och lägg i en kastrull med grädde. Låt sjuda tills kålen är mjuk, ca 25 min. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  2. Stek tomaterna i olja på låg värme tills de är mjuka, krydda med salt och peppar.
  3. Forma färsen till 4 runda bollar. Kavla färsbollarna var för sig mellan två bakplåtspapper så att de blir supertunna. Dra bort ena pappret och krydda med salt och peppar.
  4. Hetta upp smör i en panna och stek färsplattorna hastigt på båda sidor. Servera med kålen och tomaterna.

Tips

Låt färsen va kvar på pappret det ligger på och vänd ner direkt i pannan, dra sedan loss pappret varsamt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-10-12

Väldigt gott, lade i en vitlöksklyfta och några basilikablad i tomaterna.

Sarah

2020-09-05

Över förväntan, jätte gott!

Elefantöra av köttfärs
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g vitkål
  • 2 dl grädde
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • salt och svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater
  • smör och olja, till stekning
  • 500 g nötfärs
  • salt och svartpeppar

Elefantöra av köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(81)

Elefantöra är vanligtvis lövbiff eller utbankad biff, men nu har vi gjort en variant på denna 80-talsklassiker med kavlad färs. Supergott!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär kålen i grova bitar och lägg i en kastrull med grädde. Låt sjuda tills kålen är mjuk, ca 25 min. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  2. Stek tomaterna i olja på låg värme tills de är mjuka, krydda med salt och peppar.
  3. Forma färsen till 4 runda bollar. Kavla färsbollarna var för sig mellan två bakplåtspapper så att de blir supertunna. Dra bort ena pappret och krydda med salt och peppar.
  4. Hetta upp smör i en panna och stek färsplattorna hastigt på båda sidor. Servera med kålen och tomaterna.

Tips

Låt färsen va kvar på pappret det ligger på och vänd ner direkt i pannan, dra sedan loss pappret varsamt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-10-12

Väldigt gott, lade i en vitlöksklyfta och några basilikablad i tomaterna.

Sarah

2020-09-05

Över förväntan, jätte gott!