Egen brunsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Gör din egen hemlagade brunsås. Så gott att servera till köttbullar eller köttfärslimpa tillsammans med kokt potatis och en sked lingonsylt.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska (steksky, buljong, vatten)
  • 0.5 köttbuljongtärning eller grönsaksbuljong
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet.
  2. Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp.
  3. Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning. Koka såsen 3-5 minuter.
  4. Smaksätt med grädde och soja och ev lite salt och nymalen peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Krassesoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(23)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vätska (steksky, buljong, vatten)
  • 0.5 köttbuljongtärning eller grönsaksbuljong
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar

Egen brunsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Gör din egen hemlagade brunsås. Så gott att servera till köttbullar eller köttfärslimpa tillsammans med kokt potatis och en sked lingonsylt.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull, ta den från värmen och rör ner mjölet.
  2. Om vätskan är kall eller ljummen, tillsätt allt på en gång och rör tills det kokar upp.
  3. Är vätskan varm, späd lite i sänder, rör om och koka upp mellan varje spädning. Koka såsen 3-5 minuter.
  4. Smaksätt med grädde och soja och ev lite salt och nymalen peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Enkel linssoppa

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Krassesoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödgrön caesar coleslaw

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(23)