Dumplings på ricotta och spenat

Dumplings på ricotta och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Dumplings på ricotta och spenat som serveras med en smakrik tomatsås och pasta. En spännande pastarätt som kommer uppskattas av alla runt bortet. Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta, valfri sort
  • 50 g Grana padano till servering
  • Ricottadumplings
  • 300 g fryst bladspenat, tinad
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 2 krm muskot, finriven
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 dl vetemjöl
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 msk honung
  • 2 msk citronsaft (från citronen ovan)
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs vitlöken i olja under omrörning utan att den får färg. Häll i krossade tomater, vatten, honung och citronsaft. Låt såsen småputtra ca 15 min. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.

Ricottadumplings

  1. Krama ur vätska ordentligt från spenaten och lägg i en bunke. Rör ihop spenaten med ricotta, ägg, muskot, citronskal och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och rör till en fast smet. Forma till bollar med oljiga händer.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna till fin yta. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med tomatsås, dumplings och färskriven grana padano.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-02

Jag hade i lite riven ost i dumplingsen, rullade dem i panko och friterade dem. Super gott!!!

Maria

2018-05-23

Jag gillade smaken på dumplingsen och tomatsåsen, men de skulle hellre serverats med något annat än pasta. Det blev lite mycket vetemjöl.

Ingela

2018-02-10

Tyckte inte detta var någon höjdare. Tomatsåsen smakade bra men dumplingsen kändes mest som mycket jobb för inget speciellt. Tror inte jag lagar det igen.

Tina

2018-02-08

Jättegott, vi åt dumplings med ris

Frida

2018-02-01

Rätten föll ”sådär” i vårt hus. Dumplingsarna var på tok för citrusbetonade och gav en känsla av osötad citronkaka, i övrigt smakade de inte så mycket. Även tomatsåsen var för syrlig enligt vår smak och saknade djupet från örter och fond. Maten var enkel och gick ner, men tror inte vi kommer att laga den igen utan vissa ändringar.

Coop

2018-01-30

Till Isa: Det bör inte vara några konstigheter att frysa in dem.

Kristina

2018-01-29

Detta var supergott, minska lite på citronen bara om du inte vill ha så tydlig syrlig smak. Jag kommer att ta lite mer salt också nästa gång. Gillades av alla i familjen.

Alexandra

2018-01-28

Tyckte inte alls detta var någon höjdare. Tomatsåsen smakade bra men dumplingsen kändes mest degiga och smakade mjöl att sen servera det hela med pasta som redan är deg kändes inte särskilt fräscht.

Angelica

2018-01-28

Tobias, varför inte bara svara ja på Isas fråga om du vet svaret 😉 Jag tror det funkar. Men jag kan tänka mig att de blir lite torra och gryniga om de fryses.

Tobias

2018-01-27

Isa, varför skulle det inte vara möjligt?

Isa

2018-01-24

Är det möjligt att frysa in dumplingarna?

Liknande recept

Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Dumplings på ricotta och spenat
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g pasta, valfri sort
  • 50 g Grana padano till servering
  • Ricottadumplings
  • 300 g fryst bladspenat, tinad
  • 250 g ricotta
  • 2 ägg
  • 2 krm muskot, finriven
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 dl vetemjöl
  • olivolja, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 msk honung
  • 2 msk citronsaft (från citronen ovan)
  • salt och nymalen svartpeppar

Dumplings på ricotta och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Dumplings på ricotta och spenat som serveras med en smakrik tomatsås och pasta. En spännande pastarätt som kommer uppskattas av alla runt bortet. Ett recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlöken i olja under omrörning utan att den får färg. Häll i krossade tomater, vatten, honung och citronsaft. Låt såsen småputtra ca 15 min. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.

Ricottadumplings

  1. Krama ur vätska ordentligt från spenaten och lägg i en bunke. Rör ihop spenaten med ricotta, ägg, muskot, citronskal och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och rör till en fast smet. Forma till bollar med oljiga händer.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna till fin yta. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med tomatsås, dumplings och färskriven grana padano.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2018-12-02

Jag hade i lite riven ost i dumplingsen, rullade dem i panko och friterade dem. Super gott!!!

Maria

2018-05-23

Jag gillade smaken på dumplingsen och tomatsåsen, men de skulle hellre serverats med något annat än pasta. Det blev lite mycket vetemjöl.

Ingela

2018-02-10

Tyckte inte detta var någon höjdare. Tomatsåsen smakade bra men dumplingsen kändes mest som mycket jobb för inget speciellt. Tror inte jag lagar det igen.

Tina

2018-02-08

Jättegott, vi åt dumplings med ris

Frida

2018-02-01

Rätten föll ”sådär” i vårt hus. Dumplingsarna var på tok för citrusbetonade och gav en känsla av osötad citronkaka, i övrigt smakade de inte så mycket. Även tomatsåsen var för syrlig enligt vår smak och saknade djupet från örter och fond. Maten var enkel och gick ner, men tror inte vi kommer att laga den igen utan vissa ändringar.

Coop

2018-01-30

Till Isa: Det bör inte vara några konstigheter att frysa in dem.

Kristina

2018-01-29

Detta var supergott, minska lite på citronen bara om du inte vill ha så tydlig syrlig smak. Jag kommer att ta lite mer salt också nästa gång. Gillades av alla i familjen.

Alexandra

2018-01-28

Tyckte inte alls detta var någon höjdare. Tomatsåsen smakade bra men dumplingsen kändes mest degiga och smakade mjöl att sen servera det hela med pasta som redan är deg kändes inte särskilt fräscht.

Angelica

2018-01-28

Tobias, varför inte bara svara ja på Isas fråga om du vet svaret 😉 Jag tror det funkar. Men jag kan tänka mig att de blir lite torra och gryniga om de fryses.

Tobias

2018-01-27

Isa, varför skulle det inte vara möjligt?

Isa

2018-01-24

Är det möjligt att frysa in dumplingarna?

Liknande recept

Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)