Dubbel ostburgare med hemgjord bbq-sås
  • Tid 30 min

Dubbel ostburgare med hemgjord bbq-sås

0 (0 betyg)

Prova på att laga en egen barbequesås till ostburgaren, det blir garanterad succé. Forma färsen så alla får två burgare var. Det känns på något sätt lite lyxigare!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g nötfärs
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 100 g lagrad ost
  • 4 hamburgerbröd
  • 0.5 dl ketchup
  • 2 msk senap
  • 4 salladsblad
  • 1 rödlök, skivad
Bbq-sås:
  • 2 dl ketchup
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop ingredienserna till bbq-såsen.

  2. 2

    Dela färsen i 8 bitar och forma till runda bollar. Forma bollarna till burgare och krydda med salt och peppar. Skär osten i skivor.

  3. 3

    Grilla eller stek burgarna hastigt på hög värme till fin färg. Lägg ost på hälften av burgarna och fortsätt grilla tills osten smält.

  4. 4

    Grilla bröden. Fyll varje bröd med ketchup, senap, sallad, två burgare, bbq-sås och lök.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Välj gärna vår egen naturbetesfärs på rulle!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar