Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg (1-5):
3.18 (22 betyg)

Tillagningstid: 40 min + koktid
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 msk kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • flingsalt till garnering

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, sirap, kakao, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125° eller smeten håller för kulprovet. Det tar 30–60 min beroende på kastrull. Rör då och då. Blanda i smöret.
  2. Häll kolasmeten i en form med bakplåtspapper så att kolan blir ca 1 cm tjock. Låt stelna i kylskåp ca 20 min.
  3. Skär den stelnade kolan i 2–3 cm stora bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg på ett bakplåtspapper. Garnera med lite flingsalt innan chokladen stelnat. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock. Lägg lite smörpapper emellan så att inte kolorna kladdar ihop.

Tips

Garnera med färgglatt strössel istället för salt om ni vill.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Kokosbollar med vit choklad och lime - Coop

(2)

Valnöts- och chokladfudge - Coop

(3)

Ines chokladpraliner med kardemumma - Coop

(0)

Citrusglass med chokladöverdrag - Coop

(0)

Chokladkaka extra allt - Coop

(33)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Black bean chocolate cake - Coop

(23)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 msk kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • flingsalt till garnering

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg (1-5):
3.18 (22 betyg)

Tillagningstid: 40 min + koktid
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, sirap, kakao, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125° eller smeten håller för kulprovet. Det tar 30–60 min beroende på kastrull. Rör då och då. Blanda i smöret.
  2. Häll kolasmeten i en form med bakplåtspapper så att kolan blir ca 1 cm tjock. Låt stelna i kylskåp ca 20 min.
  3. Skär den stelnade kolan i 2–3 cm stora bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg på ett bakplåtspapper. Garnera med lite flingsalt innan chokladen stelnat. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock. Lägg lite smörpapper emellan så att inte kolorna kladdar ihop.

Tips

Garnera med färgglatt strössel istället för salt om ni vill.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Kokosbollar med vit choklad och lime - Coop

(2)

Valnöts- och chokladfudge - Coop

(3)

Ines chokladpraliner med kardemumma - Coop

(0)

Citrusglass med chokladöverdrag - Coop

(0)

Chokladkaka extra allt - Coop

(33)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Black bean chocolate cake - Coop

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies