Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg (1-5):
3.18 (22 betyg)

Tillagningstid: 40 min + koktid
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 msk kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • flingsalt till garnering

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, sirap, kakao, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125° eller smeten håller för kulprovet. Det tar 30–60 min beroende på kastrull. Rör då och då. Blanda i smöret.
  2. Häll kolasmeten i en form med bakplåtspapper så att kolan blir ca 1 cm tjock. Låt stelna i kylskåp ca 20 min.
  3. Skär den stelnade kolan i 2–3 cm stora bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg på ett bakplåtspapper. Garnera med lite flingsalt innan chokladen stelnat. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock. Lägg lite smörpapper emellan så att inte kolorna kladdar ihop.

Tips

Garnera med färgglatt strössel istället för salt om ni vill.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Påskkladdkaka med marshmallows

(11)

Saras påsktårta

(177)

Kolaklubbor

(8)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 msk kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • flingsalt till garnering

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg (1-5):
3.18 (22 betyg)

Tillagningstid: 40 min + koktid
60 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, sirap, kakao, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125° eller smeten håller för kulprovet. Det tar 30–60 min beroende på kastrull. Rör då och då. Blanda i smöret.
  2. Häll kolasmeten i en form med bakplåtspapper så att kolan blir ca 1 cm tjock. Låt stelna i kylskåp ca 20 min.
  3. Skär den stelnade kolan i 2–3 cm stora bitar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg på ett bakplåtspapper. Garnera med lite flingsalt innan chokladen stelnat. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock. Lägg lite smörpapper emellan så att inte kolorna kladdar ihop.

Tips

Garnera med färgglatt strössel istället för salt om ni vill.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Påskkladdkaka med marshmallows

(11)

Saras påsktårta

(177)

Kolaklubbor

(8)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies