Dinkelbröd

Betyg (1-5):
3.09 (11 betyg)

Ett gott luftigt ljust bröd.

Tillagningstid: 40 minuter+4 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:250-225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 6 dl kallt vatten
  • 6.5 dl fullkorn dinkelmjöl
  • 8.5 dl vetemjöl special
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1 tsk honung
  • 16 g jäst

Gör så här

  1. Häll allt i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 6-8 minuter snabbt. Om degen blandas för hand, dubbla tiden!
  2. Låt degen jäsa övertäckt 3 timmar. Ta upp den på mjölat bakbord och dela i två delar. Vik varje del 2-3 gånger och rulla ihop till limpor. Lägg dem med skarven upp i var sin mjölad brödkorg (så stora att de ungefär fylls till hälften).
  3. Låt jäsa övertäckta cirka 1 timma. Stjälp upp limporna på en plåt med bakplåtspapper, snitta fyra sneda snitt med en vass kniv innan bröden ska in i ugnen.
  4. Sätt in en långpanna underst i ugnen och värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, häll 1 deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt.
  5. Sänk värmen till 225 grader och grädda bröden 25-30 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fullkornsvåfflor

(29)

Grova rågfrallor

(19)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Örtbaguetter

(1)

Brytbröd med frön

(20)

Grovt fullkornsbröd

(87)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Frasvåfflor

(123)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 6 dl kallt vatten
  • 6.5 dl fullkorn dinkelmjöl
  • 8.5 dl vetemjöl special
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1 tsk honung
  • 16 g jäst

Dinkelbröd

Betyg (1-5):
3.09 (11 betyg)

Ett gott luftigt ljust bröd.

Tillagningstid: 40 minuter+4 timmar att jäsa
Ugnstemperatur:250-225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll allt i en degblandare. Kör 2 minuter långsamt och sedan 6-8 minuter snabbt. Om degen blandas för hand, dubbla tiden!
  2. Låt degen jäsa övertäckt 3 timmar. Ta upp den på mjölat bakbord och dela i två delar. Vik varje del 2-3 gånger och rulla ihop till limpor. Lägg dem med skarven upp i var sin mjölad brödkorg (så stora att de ungefär fylls till hälften).
  3. Låt jäsa övertäckta cirka 1 timma. Stjälp upp limporna på en plåt med bakplåtspapper, snitta fyra sneda snitt med en vass kniv innan bröden ska in i ugnen.
  4. Sätt in en långpanna underst i ugnen och värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden i nedre delen av ugnen, häll 1 deciliter vatten i den heta långpannan och stäng luckan snabbt.
  5. Sänk värmen till 225 grader och grädda bröden 25-30 minuter. Låt dem svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fullkornsvåfflor

(29)

Grova rågfrallor

(19)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Örtbaguetter

(1)

Brytbröd med frön

(20)

Grovt fullkornsbröd

(87)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies