Diablo-kyckling

Betyg (1-5):
2.97 (32 betyg)

Kyckling med fyra sorters peppar och toscanska örter. Våga grilla kycklingen hel - eller stek den i ugnen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1.2 kg kyckling
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk sechuanpeppar
  • 1 lime, rivet skal
  • 4 msk olivolja
  • 0.25 dl finhackad körvel
  • 0.25 dl finhackad kyndel
  • 0.25 dl finhackad oregano

Gör så här

  1. Klyv kycklingen över bröstbenet men inte rakt igenom. Pressa isär halvorna så att två skålar bildas på undersidan av bröstet. Stöt sedan i mortel samtliga pepparsorter och fyll i skålarna. Strö limeskal över. Salta och täck med olivolja.
  2. Baka med lock i grillen på aluminiumfolie (eller i ugn) till en innertemperatur på 62 grader i bröstet och 70 grader vidlåren, använd en ugnstermometer.
  3. Om du väljer att steka i ugn kan du grilla färdigt på grillen för extra smak och fin grillyta. Grilla direkt på gallret och utan lock - först bröstsidan och sedan kryddsidan. Strö slutligen körvel, kyndel och oregano över hela kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Slottsstek av kalkon

(9)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(75)

Stekt ris med kycklingfärs och curry

(8)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(18)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1.2 kg kyckling
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk sechuanpeppar
  • 1 lime, rivet skal
  • 4 msk olivolja
  • 0.25 dl finhackad körvel
  • 0.25 dl finhackad kyndel
  • 0.25 dl finhackad oregano

Diablo-kyckling

Betyg (1-5):
2.97 (32 betyg)

Kyckling med fyra sorters peppar och toscanska örter. Våga grilla kycklingen hel - eller stek den i ugnen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klyv kycklingen över bröstbenet men inte rakt igenom. Pressa isär halvorna så att två skålar bildas på undersidan av bröstet. Stöt sedan i mortel samtliga pepparsorter och fyll i skålarna. Strö limeskal över. Salta och täck med olivolja.
  2. Baka med lock i grillen på aluminiumfolie (eller i ugn) till en innertemperatur på 62 grader i bröstet och 70 grader vidlåren, använd en ugnstermometer.
  3. Om du väljer att steka i ugn kan du grilla färdigt på grillen för extra smak och fin grillyta. Grilla direkt på gallret och utan lock - först bröstsidan och sedan kryddsidan. Strö slutligen körvel, kyndel och oregano över hela kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Slottsstek av kalkon

(9)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(75)

Stekt ris med kycklingfärs och curry

(8)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(18)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies