Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg (1-5):
3.87 (15 betyg)

Smakar precis som på bästa indiska restaurangen.

Tillagningstid: 50 min + 3 tim att marinera
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (24)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • saften av 0,5 citron
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk smält smör
  • 0.5 tsk salt
  • Marinad:
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk garam masala
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 2 kardemummakapslar eller 15 kardemummakärnor
  • 2 kryddnejlikor
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 kanelstång
  • 2 msk smör
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk torkad vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk honung eller socker
  • salt
  • Till servering:
  • färsk koriander, ris och chapatibröd

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfiléerna i 2–3 bitar och vänd runt med citron, chilipulver och salt. Låt marinera minst 30 min.
  2. Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden. Låt dra ytterligare i denna marinad, minst 3 timmar men gärna över natten.
  3. Fördela kycklingbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Stek högt upp i ugnen på grilleffekt ca 6 min, ha koll så de inte blir brända. Pensla kycklingen med smält smör och låt stå kvar i ugnen 2 min till.

Sås:

  1. Stek kardemumma, nejlika, svartpeppar och kanelstång i smöret under omrörning ca 2 min. Tillsätt ingefära och vitlök. Stek ca 2 min. Häll i krossade tomater och chilipulver. Låt såsen sjuda 10 min. Häll i grädde och honung. Smaka av med salt.
  2. Lägg ner kycklingbitarna. Låt koka ihop 5–10 min så att smakerna binds ihop. Servera med färsk koriander, ris och chapatibröd.

Tips

Kycklinggrytan kan göras helt klar dagen före festen och bara värmas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-06-04

Till Olle: Det är torkad malen ingefära som ska användas. Lycka till! :)

Olle

2018-05-30

Hej, "malen ingefära" är det torkad i kryddhyllan eller färsk som man mal/river?

Coop webbredaktör

2017-10-27

Till Anna: Vi skulle inte rekommendera att göra denna rätt i en slowcooker.

Anna

2017-10-23

Om man använder en slowcooker, hur länge ska det koka, på hög eller låg värme? Ska den koka i såsen? Är nyanvändare när det gäller användning av slowcooker.

Hanna webbredaktör

2016-12-20

Till Hanna Lena: Det ska vara hög ugnsvärme så runt 225-240°.

Hanna Lena

2016-12-17

Ugnstemperatur?????

Anna

2015-10-26

Supergott! Jag tar lite mindre chili... Men maken är nöjd.

E

2015-10-05

Jättegod rätt! En keeper här hemma. Kycklingen blir riktigt mör och fin av marinaden och alla smaker gifter sig med varann.

Lina

2015-09-27

Ni har ju inte skrivit ut ungstemperatur!

Liknande recept

Burrito med kyckling

(12)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Garam masala kyckling

(31)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • saften av 0,5 citron
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk smält smör
  • 0.5 tsk salt
  • Marinad:
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk garam masala
  • 0.5 tsk salt
  • Sås:
  • 2 kardemummakapslar eller 15 kardemummakärnor
  • 2 kryddnejlikor
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 kanelstång
  • 2 msk smör
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk torkad vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk honung eller socker
  • salt
  • Till servering:
  • färsk koriander, ris och chapatibröd

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg (1-5):
3.87 (15 betyg)

Smakar precis som på bästa indiska restaurangen.

Tillagningstid: 50 min + 3 tim att marinera
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklinglårfiléerna i 2–3 bitar och vänd runt med citron, chilipulver och salt. Låt marinera minst 30 min.
  2. Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden. Låt dra ytterligare i denna marinad, minst 3 timmar men gärna över natten.
  3. Fördela kycklingbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Stek högt upp i ugnen på grilleffekt ca 6 min, ha koll så de inte blir brända. Pensla kycklingen med smält smör och låt stå kvar i ugnen 2 min till.

Sås:

  1. Stek kardemumma, nejlika, svartpeppar och kanelstång i smöret under omrörning ca 2 min. Tillsätt ingefära och vitlök. Stek ca 2 min. Häll i krossade tomater och chilipulver. Låt såsen sjuda 10 min. Häll i grädde och honung. Smaka av med salt.
  2. Lägg ner kycklingbitarna. Låt koka ihop 5–10 min så att smakerna binds ihop. Servera med färsk koriander, ris och chapatibröd.

Tips

Kycklinggrytan kan göras helt klar dagen före festen och bara värmas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-06-04

Till Olle: Det är torkad malen ingefära som ska användas. Lycka till! :)

Olle

2018-05-30

Hej, "malen ingefära" är det torkad i kryddhyllan eller färsk som man mal/river?

Coop webbredaktör

2017-10-27

Till Anna: Vi skulle inte rekommendera att göra denna rätt i en slowcooker.

Anna

2017-10-23

Om man använder en slowcooker, hur länge ska det koka, på hög eller låg värme? Ska den koka i såsen? Är nyanvändare när det gäller användning av slowcooker.

Hanna webbredaktör

2016-12-20

Till Hanna Lena: Det ska vara hög ugnsvärme så runt 225-240°.

Hanna Lena

2016-12-17

Ugnstemperatur?????

Anna

2015-10-26

Supergott! Jag tar lite mindre chili... Men maken är nöjd.

E

2015-10-05

Jättegod rätt! En keeper här hemma. Kycklingen blir riktigt mör och fin av marinaden och alla smaker gifter sig med varann.

Lina

2015-09-27

Ni har ju inte skrivit ut ungstemperatur!

Liknande recept

Burrito med kyckling

(12)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Garam masala kyckling

(31)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies