
Danska smørrebröd
Betyg (1-5):
Bjud på smørrebröd med äggröra, sparris och tångkaviar eller makrill, kapris och ättiksgurka. Mums!
Tillagningstid: 20 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g rågbröd, 8 skivor
- 90 g färsk sparris ( 3 stycken)
- 0.5 dl tångkaviar
- 1 dl crème fraiche
- 200 g varmrökt makrillfilé
- 0.5 dl kapris
- 0.5 dl skivad ättiksgurka
- dill, till garnering
- citron, i skivor, till garnering
- Äggröra
- 3 löskokta ägg
- 0.5 dl crème fraiche
- salt
Gör så här
- Skär sparrisen i tunna bitar och koka i lättsaltat vatten i 20 sek, häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten. Mosa äggen med creme fraiche och smaka av med salt.
- Fördela äggröran på 4 av brödskivorna, lägg på sparris och toppa med tångkaviar.
- Bred crème fraiche på resten av brödskivorna. Bryt makrillen i bitar. Lägg kapris, makrill och ättiksgurka på brödskivorna och garnera med dill och citron.
Liknande recept
Danska smørrebröd
Betyg (1-5):
Bjud på smørrebröd med äggröra, sparris och tångkaviar eller makrill, kapris och ättiksgurka. Mums!
Tillagningstid: 20 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär sparrisen i tunna bitar och koka i lättsaltat vatten i 20 sek, häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten. Mosa äggen med creme fraiche och smaka av med salt.
- Fördela äggröran på 4 av brödskivorna, lägg på sparris och toppa med tångkaviar.
- Bred crème fraiche på resten av brödskivorna. Bryt makrillen i bitar. Lägg kapris, makrill och ättiksgurka på brödskivorna och garnera med dill och citron.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!