Danska smørrebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Bjud på smørrebröd med äggröra, sparris och tångkaviar eller makrill, kapris och ättiksgurka. Mums!

Tillagningstid: 20 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g rågbröd, 8 skivor
  • 90 g färsk sparris ( 3 stycken)
  • 0.5 dl tångkaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g varmrökt makrillfilé
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl skivad ättiksgurka
  • dill, till garnering
  • citron, i skivor, till garnering
  • Äggröra
  • 3 löskokta ägg
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt

Gör så här

  1. Skär sparrisen i tunna bitar och koka i lättsaltat vatten i 20 sek, häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten. Mosa äggen med creme fraiche och smaka av med salt.
  2. Fördela äggröran på 4 av brödskivorna, lägg på sparris och toppa med tångkaviar.
  3. Bred crème fraiche på resten av brödskivorna. Bryt makrillen i bitar. Lägg kapris, makrill och ättiksgurka på brödskivorna och garnera med dill och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äggröra med rökt lax

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Pocherat ägg

Betyg
Betyg
(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g rågbröd, 8 skivor
  • 90 g färsk sparris ( 3 stycken)
  • 0.5 dl tångkaviar
  • 1 dl crème fraiche
  • 200 g varmrökt makrillfilé
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl skivad ättiksgurka
  • dill, till garnering
  • citron, i skivor, till garnering
  • Äggröra
  • 3 löskokta ägg
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt

Danska smørrebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Bjud på smørrebröd med äggröra, sparris och tångkaviar eller makrill, kapris och ättiksgurka. Mums!

Tillagningstid: 20 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sparrisen i tunna bitar och koka i lättsaltat vatten i 20 sek, häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten. Mosa äggen med creme fraiche och smaka av med salt.
  2. Fördela äggröran på 4 av brödskivorna, lägg på sparris och toppa med tångkaviar.
  3. Bred crème fraiche på resten av brödskivorna. Bryt makrillen i bitar. Lägg kapris, makrill och ättiksgurka på brödskivorna och garnera med dill och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äggröra med rökt lax

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Pocherat ägg

Betyg
Betyg
(3)