Dansk sjömansbiff
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º
  • Svårighetsgrad Medel

Dansk sjömansbiff

3.22 (154 betyg)

Bästa husmanskosten - kött, potatis och lingon.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º
  • Svårighetsgrad Medel
Osso buco Festligt

Ingredienser

4 portioner
  • 2 skivade gula lökar
  • 5 msk smör, varav lite sparas till att smörja formen
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 800 g skalad och tunt skivad potatis
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 dl öl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja
Servering:
  • 200 g rårörda lingon
  • 100 g saltgurka
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ställ löken åt sidan i en bunke. Hetta upp resten av smöret och bryn nötfärsen. Salta och peppra. Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs.

  2. 2

    Avsluta med ett lager potatis som täcker färsen (färsen blir lätt bränd annars). Hetta upp 1 deciliter vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt öl, salt och peppar. Häll blandningen över färs, lök och potatis.

I ugn

  1. 1

    Ställ in i ugnen och låt stå tills potatisen är mjuk och har fått färg, 30-40 minuter.

Till servering

  1. 1

    Garnera med hackad persilja.

Servering

Servera med rårörda lingon eller lingonsylt och saltgurka eller cornichoner.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar