Dansk sjömansbiff

Dansk sjömansbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(157)

Sjömansbiff i ugn! Enkelt recept med köttfärs, potatis och öl.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 skivade gula lökar
  • 5 msk smör, varav lite sparas till att smörja formen
  • 500 g nötfärs
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 800 g skalad och tunt skivad potatis
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 dl öl
  • 1 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 200 g rårörda lingon
  • 100 g saltgurka

Gör så här

  1. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ställ löken åt sidan i en bunke. Hetta upp resten av smöret och bryn nötfärsen. Salta och peppra. Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs. Avsluta med ett lager potatis som täcker färsen (färsen blir lätt bränd annars).
  2. Sätt ugnen på 200°.Hetta upp 1 deciliter vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt öl, salt och peppar. Häll blandningen över färs, lök och potatis.

I ugn

  1. Ställ in i ugnen och låt stå tills potatisen är mjuk och har fått färg, 30-40 minuter.

Till servering

  1. Garnera med hackad persilja.

Servering

Servera med rårörda lingon eller lingonsylt och saltgurka eller cornichoner.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dansk sjömansbiff
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 skivade gula lökar
  • 5 msk smör, varav lite sparas till att smörja formen
  • 500 g nötfärs
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 800 g skalad och tunt skivad potatis
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 dl öl
  • 1 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 200 g rårörda lingon
  • 100 g saltgurka

Dansk sjömansbiff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(157)

Sjömansbiff i ugn! Enkelt recept med köttfärs, potatis och öl.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Ställ löken åt sidan i en bunke. Hetta upp resten av smöret och bryn nötfärsen. Salta och peppra. Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs. Avsluta med ett lager potatis som täcker färsen (färsen blir lätt bränd annars).
  2. Sätt ugnen på 200°.Hetta upp 1 deciliter vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt öl, salt och peppar. Häll blandningen över färs, lök och potatis.

I ugn

  1. Ställ in i ugnen och låt stå tills potatisen är mjuk och har fått färg, 30-40 minuter.

Till servering

  1. Garnera med hackad persilja.

Servering

Servera med rårörda lingon eller lingonsylt och saltgurka eller cornichoner.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!