Currygryta med sötpotatis och kikärtor

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Vegetarisk matig gryta med indisk touch.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk curry
  • 2 msk olja
  • 300 g fint tärnad sötpotatis
  • 400 g kikärtor på burk
  • 1 strimlad röd paprika
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl bulgur
  • färsk koriander
  • 2 dl matyoghurt 10%

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök, tomatpuré och curry i olja i en rymlig gryta eller kastrull 3–4 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 min, rör om då och då.
  2. Toppa grytan med koriander och servera med bulgur och ev en klick yoghurt.

Tips

Spetsa grytan med färsk chili eller en klick sambal oelek.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-08

Tack för era kommentarer! Vi har sett över receptet och minskat mängden vatten något.

Lena

2022-06-06

Gott och nyttigt recept, men receptet behöver justeras. 7 dl vatten är alldeles för mycket!

Céline

2019-06-14

Jag tyckte den var god, men tyckte samtidigt att sötpotatisen inte gav så mycket smak åt rätten tyvärr. Det var mer såsen och paprikan som smakade mest.

Dan

2015-11-12

Supergott! Byt gärna vattnet mot cocosmjölk och lägg till några bitar paneer...

Matilda

2015-05-12

Så gott!! Har gjort rätten flera gånger nu:D

anders

2014-08-27

Lite smaklös gryta. Jag tror jag håller mig till den grytan jag alltid gör, riktigt god smak! http://urminkokbok.blogg.se/2014/august/indisk-kikartgryta.html

Eva

2013-11-13

Kanongott! Komplettera med stekta Suchini skivor till.

Veg

2013-09-09

7 dl vatten? Det här blev en riktigt vattnig soppa.

Currygryta med sötpotatis och kikärtor
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk curry
  • 2 msk olja
  • 300 g fint tärnad sötpotatis
  • 400 g kikärtor på burk
  • 1 strimlad röd paprika
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl bulgur
  • färsk koriander
  • 2 dl matyoghurt 10%

Currygryta med sötpotatis och kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Vegetarisk matig gryta med indisk touch.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök, tomatpuré och curry i olja i en rymlig gryta eller kastrull 3–4 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 15 min, rör om då och då.
  2. Toppa grytan med koriander och servera med bulgur och ev en klick yoghurt.

Tips

Spetsa grytan med färsk chili eller en klick sambal oelek.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-08

Tack för era kommentarer! Vi har sett över receptet och minskat mängden vatten något.

Lena

2022-06-06

Gott och nyttigt recept, men receptet behöver justeras. 7 dl vatten är alldeles för mycket!

Céline

2019-06-14

Jag tyckte den var god, men tyckte samtidigt att sötpotatisen inte gav så mycket smak åt rätten tyvärr. Det var mer såsen och paprikan som smakade mest.

Dan

2015-11-12

Supergott! Byt gärna vattnet mot cocosmjölk och lägg till några bitar paneer...

Matilda

2015-05-12

Så gott!! Har gjort rätten flera gånger nu:D

anders

2014-08-27

Lite smaklös gryta. Jag tror jag håller mig till den grytan jag alltid gör, riktigt god smak! http://urminkokbok.blogg.se/2014/august/indisk-kikartgryta.html

Eva

2013-11-13

Kanongott! Komplettera med stekta Suchini skivor till.

Veg

2013-09-09

7 dl vatten? Det här blev en riktigt vattnig soppa.