För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Curryfärsspett med tomatsalsa

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Festlig vardagsmat på pinne.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl couscous
  • 500 g hönsfärs /nötfärs
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2 tsk curry
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 grillspett
  • 1 msk olivolja
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Currysås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk curry
  • 0.5 msk ingefära, finriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färs med lök, ingefära, vitlök, mango chutney, curry, salt och peppar. Trä upp på blötlagda spett och lägg på en inoljad plåt. Stek spetten mitt i ugnen tills genomstekta och gyllene, ca 12 min.
  3. Blanda tomater, lök, vitlök med olja och smaka av med salt och peppar. Blanda majonnäs med gräddfil, curry och ingefära. Smaka av med salt. Servera spetten med couscous, currysås och tomatsalsa.

Servering

Pimpa tomaterna med färsk koriander.

Tips

Låt barnen doppa i ketchup eller sweet chili om de vill.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingalill g

2019-12-29

Ingredienslista stämmer nog inte?

Claudia

2017-05-22

Supergod och enkel

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(15)

Kycklingwrap

(9)

Kyckling med gurk- och mangosalsa

(14)

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

(24)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Pastasallad med kyckling

(31)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(12)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 3 dl couscous
  • 500 g hönsfärs /nötfärs
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl mango chutney
  • 2 tsk curry
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 grillspett
  • 1 msk olivolja
  • 160 g körsbärstomater, delade
  • 0.5 gul lök, grovriven
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Currysås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk curry
  • 0.5 msk ingefära, finriven

Curryfärsspett med tomatsalsa

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Festlig vardagsmat på pinne.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färs med lök, ingefära, vitlök, mango chutney, curry, salt och peppar. Trä upp på blötlagda spett och lägg på en inoljad plåt. Stek spetten mitt i ugnen tills genomstekta och gyllene, ca 12 min.
  3. Blanda tomater, lök, vitlök med olja och smaka av med salt och peppar. Blanda majonnäs med gräddfil, curry och ingefära. Smaka av med salt. Servera spetten med couscous, currysås och tomatsalsa.

Servering

Pimpa tomaterna med färsk koriander.

Tips

Låt barnen doppa i ketchup eller sweet chili om de vill.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingalill g

2019-12-29

Ingredienslista stämmer nog inte?

Claudia

2017-05-22

Supergod och enkel

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(15)

Kycklingwrap

(9)

Kyckling med gurk- och mangosalsa

(14)

Japansk ugnsrostad kycklingfilé

(24)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Pastasallad med kyckling

(31)

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

(12)

Kycklingwraps med harissayoghurt

(15)