Hamburgare med kycklingfärs

Hamburgare med kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Grillat är godast! Gör egna burgare med kyckling. Ett bra grundrecept

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs eller lårbensfiléer
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 0.25 citron, pressad saft
  • 1 msk majsena eller pressad, kokt potatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär lårbensfiléerna i mindre bitar och mixa hastigt i en matberedare. Om man mixar för länge blir färsen seg.
  2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.
  3. Blanda färs, lök, ägg, paprikapulver, kajennpeppar, salt, peppar, citronsaft och majsena eller pressad potatis till en jämn smet. Blanda smeten med en sked eller slev, inte med matberedaren.
  4. 1 ägg ger fastare konsistens än 2 ägg.
  5. Smält smör eller margarin i en stekpanna. Klicka ut små biffar med en matsked eller forma biffar med händerna. Stek på ganska svag värme tills kycklingköttet är genomstekt, ca 10 min

Servering

Servera som hamburgare med bröd och rödbetstzatziki, eller coleslaw, eller med pasta, pesto och en tomatsallad.

Tips

Det går bra att forma färsen till bollar eller järpar istället och servera med olika såser tillsammans med ris, bulgur, matvete eller potatis. Exempel på såser och salsor: Italiensk tomatsås, Citronsås, Guacamole eller Tomatsalsa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hamburgare med kycklingfärs
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g kycklingfärs eller lårbensfiléer
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 0.25 citron, pressad saft
  • 1 msk majsena eller pressad, kokt potatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1.5 tsk salt

Hamburgare med kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Grillat är godast! Gör egna burgare med kyckling. Ett bra grundrecept

4 portioner

Gör så här

  1. Skär lårbensfiléerna i mindre bitar och mixa hastigt i en matberedare. Om man mixar för länge blir färsen seg.
  2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.
  3. Blanda färs, lök, ägg, paprikapulver, kajennpeppar, salt, peppar, citronsaft och majsena eller pressad potatis till en jämn smet. Blanda smeten med en sked eller slev, inte med matberedaren.
  4. 1 ägg ger fastare konsistens än 2 ägg.
  5. Smält smör eller margarin i en stekpanna. Klicka ut små biffar med en matsked eller forma biffar med händerna. Stek på ganska svag värme tills kycklingköttet är genomstekt, ca 10 min

Servering

Servera som hamburgare med bröd och rödbetstzatziki, eller coleslaw, eller med pasta, pesto och en tomatsallad.

Tips

Det går bra att forma färsen till bollar eller järpar istället och servera med olika såser tillsammans med ris, bulgur, matvete eller potatis. Exempel på såser och salsor: Italiensk tomatsås, Citronsås, Guacamole eller Tomatsalsa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!