Curry masala med blomkål

Curry masala med blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Gör en vegetarisk curry på blomkål med en färdig indisk grytbas. Servera med ett kryddigt ris.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 400 g blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 Coop masala curry grytbas (375 g)
  • 0.5 dl vatten
  • Kryddigt ris
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk smör
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • Till servering
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • 1 dl rostade och saltade cashewnötter
  • 2 Coop naanbröd, i bitar
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Kryddigt ris: Fräs lök, gurkmeja och kardemumma i smör. Tillsätt riset och rör om. Häll på vattnet och koka upp, låt sjuda under lock ca 20 min på låg värme värmen.
  2. Skär blomkålen i buketter och löken i klyftor. Fräs löken mjuk i olja på medelvärme.
  3. Tillsätt blomkålen, grytbasen och ½ dl vatten. Låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk, ca 15 min.
  4. Toppa curryn med cashewnötter och koriander. Servera med riset, naanbröd och ev limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2021-08-18

Vi lade till en halv lemondropp (chili) och yoghurt.

Checkbox Coop

2021-05-03

Hej Nina, vad synd att du inte gillade receptet! Prova gärna något annat av våra indiska recept: https://www.coop.se/recept/indien/

Nina

2021-05-02

Dethär blev inte gott. Coops currysås har en konstig smak av tomat. Smakar inte indiskt över huvud taget och inte gott heller.

Curry masala med blomkål
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 Coop masala curry grytbas (375 g)
  • 0.5 dl vatten
  • Kryddigt ris
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk smör
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • Till servering
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • 1 dl rostade och saltade cashewnötter
  • 2 Coop naanbröd, i bitar
  • 1 lime, i klyftor

Curry masala med blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Gör en vegetarisk curry på blomkål med en färdig indisk grytbas. Servera med ett kryddigt ris.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Kryddigt ris: Fräs lök, gurkmeja och kardemumma i smör. Tillsätt riset och rör om. Häll på vattnet och koka upp, låt sjuda under lock ca 20 min på låg värme värmen.
  2. Skär blomkålen i buketter och löken i klyftor. Fräs löken mjuk i olja på medelvärme.
  3. Tillsätt blomkålen, grytbasen och ½ dl vatten. Låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk, ca 15 min.
  4. Toppa curryn med cashewnötter och koriander. Servera med riset, naanbröd och ev limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2021-08-18

Vi lade till en halv lemondropp (chili) och yoghurt.

Checkbox Coop

2021-05-03

Hej Nina, vad synd att du inte gillade receptet! Prova gärna något annat av våra indiska recept: https://www.coop.se/recept/indien/

Nina

2021-05-02

Dethär blev inte gott. Coops currysås har en konstig smak av tomat. Smakar inte indiskt över huvud taget och inte gott heller.