Curry masala med blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Gör en vegetarisk curry på blomkål med en färdig indisk grytbas. Servera med ett kryddigt ris.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 Coop masala curry grytbas (375 g)
  • 0.5 dl vatten
  • Kryddigt ris
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk smör
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • Till servering
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • 1 dl rostade och saltade cashewnötter
  • 2 Coop naanbröd, i bitar
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Kryddigt ris: Fräs lök, gurkmeja och kardemumma i smör. Tillsätt riset och rör om. Häll på vattnet och koka upp, låt sjuda under lock ca 20 min på låg värme värmen.
  2. Skär blomkålen i buketter och löken i klyftor. Fräs löken mjuk i olja på medelvärme.
  3. Tillsätt blomkålen, grytbasen och ½ dl vatten. Låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk, ca 15 min.
  4. Toppa curryn med cashewnötter och koriander. Servera med riset, naanbröd och ev limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 1 Coop masala curry grytbas (375 g)
  • 0.5 dl vatten
  • Kryddigt ris
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk smör
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • Till servering
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • 1 dl rostade och saltade cashewnötter
  • 2 Coop naanbröd, i bitar
  • 1 lime, i klyftor

Curry masala med blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Gör en vegetarisk curry på blomkål med en färdig indisk grytbas. Servera med ett kryddigt ris.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kryddigt ris: Fräs lök, gurkmeja och kardemumma i smör. Tillsätt riset och rör om. Häll på vattnet och koka upp, låt sjuda under lock ca 20 min på låg värme värmen.
  2. Skär blomkålen i buketter och löken i klyftor. Fräs löken mjuk i olja på medelvärme.
  3. Tillsätt blomkålen, grytbasen och ½ dl vatten. Låt sjuda under lock tills blomkålen är mjuk, ca 15 min.
  4. Toppa curryn med cashewnötter och koriander. Servera med riset, naanbröd och ev limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)